Swift tilbake i Norge

Salongen i Swift Toscane 774. Foto: Swift.

Salongen i Swift Toscane 774. Foto: Swift.

Tom Olsen har ansvaret for å bygge opp et norsk forhandlernett for Swift. Foto: Privat.

Tom Olsen har ansvaret for å bygge opp et norsk forhandlernett for Swift. Foto: Privat.

De engelskproduserte bobilene fra Swift blir igjen å få på det norske markedet. De ble solgt her i noen få år på 90-tallet. Nå bygges et norsk forhandlernett.

Swift har siden slutten av 90-tallet holdt seg i hjemmemarkedet hvor merket har et godt grep om markedet. Tom Olsen, som representerer merket i Norge, forteller at denne strategien nå er oppgitt. Merket ble relansert på fastlandet i Europa under Caravan salon i Düsseldorf i høst. Uka etter ble den lansert på det svenske markedet under Elmia-messa. Der har de etablert seg med 15-20 forhandlere.
– Swift var en storselger i Sverige før fabrikken kuttet ut det europeiske markedet. Det skal fortsatt være registrert over 500 Swift i Sverige, forteller Olsen.

Den minste modellen, 640 har denne bakluka. Foto: Swift.

Den minste modellen, 640 har denne bakluka. Foto: Swift.

Norge står for tur
Tom Olsen representerer Swift Norden og er ansvarlig for Norge gjennom sitt eget agentur. Han har nylig vært på rundtur med en halvintegrert Swift Toscane 640 til ti potensielle forhandlere. Det skal være flere interesserte forhandlere, men Olsen kan nå bare fortelle at Båt og caravan Trafficker AS på Finsnes blir deres første forhandler. De får Swift på lager i løpet av januar.
– Vi skal ha syv til ti kanonbra forhandlere som ønsker å satse på merket, sier Olsen om det norske markedet. Han forteller at forhandlerne han besøkte på sin demo- og introduksjonstur var svært begeistret for kvalitet og utstyrsnivå.
– Bobilene har masse ekstrautstyr og du skal egentlig bare mangle tannbørsten, skryter Olsen for å vise at deres vekter inneholder langt mer utstyr enn det som er vanlig.
– Dette er også de eneste halvintegrerte bobilene som er kollisjonstestet med bodel, hevder han.

Toscane 774. Foto: Swift.

Toscane 774. Foto: Swift.

Tre modeller
Swift Norden har valgt ut tre modeller for salg i Norden i 2016. Det er bobiler med familienavnet Toscane og numrene 640 og 774, som også er lik lengden på modellene. 640 har en stor bakluke og 774 leveres enten med enkeltsenger eller dobbeltseng. Modellen med enkeltsenger har tverrstilt bad helt bak.
640 er 226 cm bred mens 774 er 238 cm brede. Den korteste bilen registreres for 3500 kg og 774 kan registreres både for 3500 og 3700 kg. Alle tre er bygget på Fiat og vil koste mellom 840.000 og 900.000 kroner i Norge. Olsen forteller at fabrikken gir ti års tetthetsgaranti.

Til modellåret 2017 vil det bli valgt ut ytterligere to modeller for det nordiske markedet slik at den nordiske kolleksjonen blir på fem vinterspesifiserte bobiler. Olsen vet foreløpig ikke hvilke modeller som kommer i 2017, men Swift har både helintegrerte og alkove å by på i sin produksjon.

Tverrstilt seng bak, men med gangplass rundt. Foto: Swift.

Tverrstilt seng bak, men med gangplass rundt. Foto: Swift.

Daglig leder Tony Harald Haugan i Trafficker på Finsnes bobler over av entusiasme for sin nye status som forhandler for Swift i Nord-Norge.
Han forteller at han har bestilt inn alle de tre aktuelle modellene som demo-biler. Bilene han selger skal han kunne få fra Sverige på noen få dager. Han ser derfor ingen grunn til å sitte med et stort lager selv.
– Det er artig å selge et merke du liker og kan vise entusiasme for. Her liker jeg løsningene og det er biler hvor det er lett å komme til for service, sier Haugan. Han blir godt fornøyd om han greier å selge 20 Swift i 2016.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *