Svindelen har kommet til drivstoffpumpene

Svindelmetoden er gammel, men nå har utstyret blitt så lite at du neppe ser det. I forrige uke ble det avslørt på en bensinstasjon.

Kamerahullene kan være svært små og nesten usynelige. Foto: Politiet.

Skimming-utstyr med små kameraer som fanger opp pin-koden er en gammel svindelmetode. Det er en av grunnene til at du skal skjerme pin-koden når du taster den inn.

Tidligere kunne du kanskje bøye deg ned og få øye på kameraet, men nå har de blitt så små at du neppe kan se det lille hullet.

Politiets nettpatrulje i Øst politidistrikt forteller i et Facebook-innlegg at det i forrige uke ble oppdaget skimming-utstyr på en bensinstasjon i deres distrikt.

Utstyret består av to enheter; en som kopierer innholdet på kortet ditt og kameraet. Utstyret har blitt vanskeligere å oppdage.

Politiet gir noen råd om hva du kan gjøre: Se etter limrester og løse deksler, se etter små linser som kan være kamera og skjul pinkoden godt. Oppdager du noe mistenkelig oppfordres du til å varsle de ansatte på bensinstasjonen.

Det er spesielt pumpene for truck-diesel som har vært utsatt i de første forsøkene. Det var Romerikes blad som først omtalte saken.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *