Sveriges mest bobilvennlige kommune

Den svenske Husbilsklubben peker hvert år ut den kommunen de mener er landets mest bobilvennlige kommune. I år ble Uddevalla hedret med denne tittelen.

Styreleder Leif Edström i Husbilsklubben overrekker beviset på utmerkelsen til Fredrik Stengavel, første viseordfører i Uddevalla kommunestyre. Foto: Husbilsklubben.

Kåringen av Uddevalla kommune som Sveriges mest bobilvennlige kommune ble nylig gjort på foreningens årsmøte med følgende begrunnelse:

«Uddevalla kommune ser ut til å ha forstått dette med bobilisme. Fra før finnes det en rekke bobilplasser både sentralt og ute i skjærgården. I tillegg holder kommunen på å ferdigstille ytterligere plasser ved Gustafsberg som skal være klare våren 2024. På kommunens nettside finnes også informasjon om hva som gjelder for bobiler i kommunen. Man føler seg velkommen som bobilist i Uddevalla».

– Vi er utrolig glade over å få denne utmerkelsen, det føles veldig fint og ærerikt. Nå ferdigstiller vi en ny bobilplass på Bodele ved Gustafsberg i Uddevalla, som sannsynligvis kommer til å bli en av Vest-Sveriges fineste. Beliggenheten er helt fantastisk med utsikt over havet og nærhet til Gustafsberg og Strandpromenaden med dens vakre omgivelser, sier Fredrik Stengavel, første viseordfører i Uddevalla kommunestyre. Det var han som mottok utmerkelsen.

Husbilsklubben framhever at Uddevalla kommune er i ferd med å ferdigstille en ny bobilplass ved Gustafsberg. Foto: Uddevalla kommune.

Uddevalla kommune informerer på sine hjemmesider om to bobilplasser. En i Museigatan 2, Riverside som ligger sentralt i forhold til butikker. Her koster det kun kr 100 å parkere. Det er tilgang til strøm.

Sørvest for sentrum finnes Lindesnäs bobilplass. Det er en mindre bobilplass med seks plasser. Her koster det kr 250/100 (sommer/vinter).

Årets store nyhet i kommunen er Bodeles bobilplass med plass til 19 kjøretøy ved badeplassen med samme navn. Den skal stå ferdig før sommerferien og vil koste kr 350/200 (sommer/vinter). Her blir det både tømmestasjon og toalett.

Bobilplassen ligger i nærheten av bad, kafeer og restauranter, turstier samt strandpromenaden som i 2009 ble kåret til Sveriges vakreste vei.

Det finnes også private bobilplasser i kommunene, for eksempel ved Uddevalla golfklubb.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Sveriges mest bobilvennlige kommune

 1. Så utrolig bra! Håper Norske kommuner kan ta lærdom (Noen vet det heldigvis).
  Det skjer noe når kommunen er involvert i bobilplasser, prisen går KRAFTIG ned.
  Noen ser verdien i at vi stopper og bruker våre feriepenger i bygda.
  Fordelen/inntekten på dette blir spredt over mange og ikke mulig å regne ut annet enn på prinsipp. Vi føler oss i alle fall veldig velkomne når vi kan overnatte på en tilrettelagt sentral plass for 100,-. Det blir ofte til at en unner seg litt ekstra i gatene der man er glad. Må vi betale mer enn nødvendig blir vi litt mer tilbakeholdne oppover handlegata.
  Ser fenomenet også i NorTripp. Gratis overnatting i håp om at du legger igjen litt.
  Det motsatte skjer når en privat utbygger nødvendigvis må ta hele regninga selv for å forrente en dyr tomt og lån for etablering. Fordelene de omkringliggende butikker og annet får kommer ikke inn i dette regnestykket.
  Dette er to måter å regne å som begge gir mye av det vi ber om, men til en veldig forskjellig pris.
  Ser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *