Sveriges campingplasser med ny topp i besøket

I juni, juli og august 2018 var camping den største ferieformen i 16 av 21 svenske fylker. Det viser den nå offentliggjorte besøksstatistikken for 2018.

Fra 2009 har svenske campingplasser hatt et enormt oppsving. Foto: SCR.

For første gang passerer antallet gjesteovernattinger på campingplassene 16 millioner. Det er ny rekord og 2 prosent over 2017. Statistikken utarbeides av SCR – Svensk camping.

De største campingfylkene i Sverige er Västra Götaland, Kalmar med Øland og Halland.

Populariteten øker utenlands
– Vi er stolte over et nytt fantastisk år for Sveriges campingplasser, sier Peter Jansson, fungerende administrerende direktør i SCR i en pressemelding.
– Det er gledelig å se at Sverige blir en stadig mer populær campingdestinasjon både nasjonalt og internasjonalt.

Gjester fra andre land økt og utgjorde 327 000 overnattinger. De nærmeste landene (Norge, Danmark, Tyskland og Nederland) økte fra 52,5 prosent til 55 prosent i de tre populære sommermånedene.

Jansson gir det økte salget av bobiler en stor del av æren for det økte besøket både fra Sverige og andre land.

På årsbasis er det ikke overraskende fortsatt besøkende i campingvogn som er størst. De utgjør hele 67 prosent av overnattingsdøgnene. Besøkende i bobil har økt med 1 prosent fra 2017.

SCR driver camping.se hvor det er mulig å søke og bestille opphold på svenske campingplasser.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Sveriges campingplasser med ny topp i besøket

  1. Vi har i mange år tatt hoved ferien i Sverige, vi liker oss i Sverige, fine camping/ bobil plasser og ikke blodpriser og så er det et land med fine veier uten bompenger bortsett i noen av de største byene, hittil har jeg vel betalt ca. svkr. 15,-
    Kjører 14 dager i Norge og betaler bompenger for å kjøre på elendige anleggs veier, veldig synd da det er utrolig fint i Norge men mye dårlige campingplasser men total utgiftene for overnatting og bompenger er det dobbelte av Sverige og Danmark.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *