Den svenske Husbilsklubbens 14 000 medlemmer har nok en gang stemt fram sine favoritter blant kommuner som anstrenger seg for å tilrettelegge forholdene for besøkende i bobil. Resultatet av avstemningen om Sveriges mest bobilvennlige kommune ble kunngjort på foreningens årsmøte i Kristinehamn sist helg.
Medlemmene i Husbilsklubben hadde nominert Haparanda, Kalmar, Karlskoga, Lidköping og Öckerö til en finale hvor Kalmar gikk til topps som årets svenske bobilkommune.
Tidligere vinnere er Ystad (2014), Kristinehamn (2015) og Mariestad (2016). Kalmar havnet på andreplass i fjor, men nådde i år helt opp i kåringen.
I begrunnelsen for utmerkelsen heter det blant annet at Kalmar kommune over tre år har planlagt for bobilfolket og skapt både betalte og gratis overnattingsplasser både i og utenfor byen. Kommunen berømmes også for god informasjon på hjemmesiden om bobilplassene, fylle- og tømmemulighetene. Det framheves også at kommunen er sykkelvennlig og har et bredt tilbud tett på sentrum.
(artikkel fortsetter under bildet)
– Vi er veldig glade for den fine utmerkelsen. De siste årene har Destinasjon Kalmar og Kalmar kommun jobbet strategisk for å etablere sentrale plasser der bobiler kan stå for korte besøk eller for å overnatte. Det er mer å gjøre, så vi vil arbeide videre framover, sier Stefan Larsson i samhällsbyggnadskontoret (tilsv. Plan- og bygningsetat, red. anm.).
Kalmars turistsjef, Stefan Johnson sier at de vil at bobilgjestene skal føle at de er velkommen og at de får en minneverdig opplevelse av Kalmar.
– Vi har en utvikling hvor antallet bobiler øker sterkt og mange benytter bobilen hele året. De vil ikke bo på campingplasser, men har hotellrommet med seg og vil bo sentralt og oppleve byen.
Johnson forteller at Kalmar har fire bobilplasser. Tre av dem er fullservice mens den fjerde er en enkelere parkering med kun avfallstømming. Se lenke nederst for ytterligere detaljer.
– Den største bobilplassen har 50 plasser. Det vi vil arbeide med framover er både å øke antallet plasser på de eksisterende plassene og å etablere nye. Samtidig skal vi legge bedre til rette for tømmestasjoner, avslutter han.
Ekstern lenke: Bobilplasser i Kalmar
Lundåkra havnen