Sverige selger dobbelt så mange bobiler

Adria gjør det skarpt i Sverige. Her Adria Compact SLS med slide-out bak. Foto: Knut Randem.

Sveriges befolkning på ca 10 millioner mennesker kjøper dobbelt så mange bobiler som Norges ca 5,3 millioner innbyggere. Ingen sensasjon, men det er altså ikke bare i Norge bobilsalget er høyt. Også Sverige har en økning i salget første halvår på mer enn 16 prosent. Men markedslederen heter ikke det samme som i Norge.

Det er Husvagnsbranshens riksförbund som melder at også juni har vært en usedvanlig sterk salgsmåned. Antallet nyregistreringer i juni var 27 prosent over samme måned i 2016. Tallene for halvåret gir et mer nyansert bilde med en salgsøkning såvidt over 16 prosent. Det er lik økningen i Norge som var på 16,2 prosent i første halvår 2017.

Hittil i år har det blitt nyregistrert 3869 bobiler i Sverige. Det er en 536 bobiler flere enn i tilsvarende periode i fjor.

Rapporter fra øvrige Europa viser samme tendens. Produksjonskapasiteten på bobilfabrikkene kan bli for liten for etterspørselen av 2018-modeller. I fjor høst varslet flere produsenter allerede i august at det kunne være sent å bestille neste års modeller. Da var de ennå ikke presentert for det brede publikumet.

Adria suveren på topp i Sverige
Statistikken fra Husvagnsbranshens riksförbund viser samlet salg uavhengig av vekt. I Norge topper Hymer, men i Sverige havner merket på en syvendeplass. Det er Adria som topper statistikken i Sverige med 432 solgt bobiler. Det er 15 biler færre enn året før, men mer enn nok til å holde en trygg ledelse foran Büstner med 327, Kabe med 216 og Pilote/Bavaria med 211, som alle har økning i salget.
Deretter følger Dethleffs, Knaus, Hymer, Rapido, Sunlight, Hobby, LMC, Mc Louis og CI/Roller Team med mellom 100 og 200 solgte bobiler. Øvrige merker har solgt mindre enn 100 bobiler i første kvartal.

Les også: Bobilsalget fosser videre – nytt jubelår for bransjen?

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *