Sverige har 7 nasjonale sykkelveier, en av dem starter i Moss

Göta kanal er klassifisert som Sveriges syvende nasjonale sykkelvei. Det har lenge vært flott å sykle langs Göta kanal, men visste du om de seks andre? En av dem starter (eller ender) i Moss.

Göta kanal er Sveriges siste nasjonale sykkelvei. En av de andre ender opp i Moss. Foto: Crelle.

I tide til Göta kanals 200-årsfeiring har det svenske vägverket og det svenske trafikverket godkjent kanalen som nasjonal sykkelrute. Det betyr at alle strekninger langs kanalen er opplevelsesmessig kvalitetssikret, med fokus på syklistenes sikkerhet og service. I tillegg skal det settes opp enhetlig og tydelig skilting langs traseen og snart utvides også det sykkelrelaterte tilbudet på stien.

Göta kanal er populær blant reisende i bobil med et stort antall bobilplasser og campingplasser langs den 220 kilometer lange kanalen. I det flate terrenget er det fristende å hekte syklene ned fra bakvegget eller ut av garasjon.

– For en bursdagsgave til Göta kanal! Vi har lenge satset på sykkelbesøkende, men nå har forhåpentligvis enda flere lyst til å oppleve den vakre og varierte stien langs kanalen, sier Roger Altsäter, administrerende direktør i Göta kanalselskap.

Göta kanal strekker seg 220 kilometer – hvorav 87 bilfrie – mellom Mem i Norrköping kommune og Sjötorp i Mariestad kommune. Allerede i dag er Göta kanal et antatt sykkelmål for mer enn 100 000 besøkende syklister per år.

Dette er Sveriges syv nasjonale sykkelveier:
1. Kattegattleden (390 km)
Kattegattleden er Sveriges første nasjonale sykkelrute. Den strekker seg fra Gøteborg i nord til Helsingborg i sør.

2. Sydostleden (274 km)
Den sørøstlige ruten går gjennom Småland til kystlandskapet i Österlen i Skåne.

3. Sydkustleden (260 km)
Sørkystreten strekker seg fra Simrishamn til Helsingborg.

4. Unionsleden (350 km)
Unionsleden strekker seg fra Karlstad til Moss i Norge.

5. Ätradalsleden (200 km)
Ätradalsleden strekker seg fra Falköping og Falkenberg.

6. Vänerleden (640 km)
Snuveien er delt opp i etapper som strekker seg mellom Karlstad-Mariestad, Marestad-Vänersborg, Vänersborg-Åmål og Åmål-Karlstad. Stien er også knyttet til Sveriges syvende nasjonale sykkelrute.

7. Göta kanal (220 km)
Göta kanal er Sveriges syvende nasjonale sykkelrute som strekker seg fra Mem i Östergötland til Sjötorp i Västergötland.

Og husk: Du bestemmer selv hvor langt du vil sykle før du setter kursen hjem til bobilen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *