Sverige gir drivstoffstøtte

Den svenske regjeringen har besluttet å kutte drivstoffprisene, i form av lavere pumpepris og direktestøtte til alle bileiere. Svensk organisasjon er ikke fornøyd.

Sverige kutter pumpeprisen og gir kontantstøtte. Foto: NAF.

NAF forteller at den svenske drivstoffpakken består av tre elementer: Lavere drivstoffavgift, en utvidet reisefradragsordning, og en kontantstøtte til alle landets bileiere. De som bor i distriktene får 1500 kroner, de som bor i byene får 1000 kroner i støtte. Avgiftene i Sverige settes umiddelbart ned med 1,30 kroner, deretter med ytterligere 50 øre literen fra mai.

Nå etterlyser NAF samme evne til handling i Norge, men i Sverige er ikke riksorganisasjonen M Sverige fornøyd. De vil fjerne momsen og firedoble kontantbidraget.

– Vedum må komme på banen raskt, og med noe som monner. Sverige viser at det er mulig, nå må Norge følge etter, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF, Norges Automobil-Forbund i en pressemelding.

– Med en literpris som nærmer seg 30 kroner literen utgjør ikke et par kroner all verdens for den enkelte. Det viktigere her er at Sverige viser vei og retning. Nå må regjeringen og Vedum komme på banen med noe som monner, sier Ryste.
– Vi forventer at de store pengene brukes på å kutte avgiftene slik at det synes på pumpeprisen, sier hun.

NAF er også åpne for en kontantstøtte, slik svenskene nå innfører.
– En kontantstøtte kan bli en vinn-vinn for trafikken. Det vil bety at de som trenger pengene til drivstoff bruker dem til det, mens bilister som finner andre og rimeligere måter å reise på kan bruke pengene på andre ting, sier hun.

Som besøkende i Sverige får du glede av ordningen når den vises på pumpene. Kontantstøtten blir kun innbyggerne til del.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  3 comments for “Sverige gir drivstoffstøtte

    • De bør selvfølgelig vurdere den enkelte bilen og analysere bruksmønsteret, hvor langt det er til butikken, hvor mange det bor i hustanden og hvor gamle de er. Og ikke minst alderen på bilen. Dette bør utredes lenge og nøye. Kvikke løsninger som omfatter alle biltyper og alle personer kan vi ikke ha noe av. (ironi)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *