Svenskene har kåret årets bobilkommune

Boforsudden bobilplass. Foto: Skjermdump fra kommunens video.

Årets bobilkommune i Sverige ble kåret etter å ha laget en fin bobilplass ved innsjøen Möckeln. Nå er den gratis, men bobilistene har bedt om at den blir avgiftsbelagt. Så fornøyde er de.

I år ble Karlskoga kåret til Sveriges beste bobilkommune. Eller den vennligste bobilkommunen som det heter i pressemeldingen fra Husbilsklubben.se. Det er deres medlemmer som har stemt fram Karlskoga som årets vinner.

Fire kommuner var nominert i konkurransen. Det var Arvika, Gävle, Haparanda og altså Karlskoga. De har blitt vurdert etter hvor imøtekommende de er overfor besøkende i bobil.

Karlskoga kommune har i samråd med Husbilsklubben.se anlagt en fin bobilplass ved innsjøen Möckeln. Plassen ligger ikke så langt fra E18 og bare litt øst for Kristinehamn, som tidligere har vunnet denne utmerkelsen.

Dette er turistkontorets video fra Boforsudden bobilplass (artikkel fortsetter under filmen):

Klubben skriver i sin pressemelding at resultatet ble strålende bobilplass på Boforsudden med wc, dusj, vannfylling og tømming av grått og svart avløp, wi-fi og strøm til ti av de 14 plassene. Plassen er også opplyst.

For mange er nok det beste av alt at kommunen har latt bobilplassen være gratis å bruke, men du får kun lov til å stå der i 48 timer. Men innen sommeren skal det likevel koste kr 150 per døgn for å stå der.

– Det er faktisk de som står der som har etterlyst en avgift, sier Eleonore Åkerlund til lokalavisa Karlskoga Kuriren. Hun er administrasjonssjef i kommunen.

Hun tror årsaken til ønsket om en avgift er at det gjør det enklere å stille krav til plassen og service enn om det er gratis.
Bobilplassen åpnet i 2016 og betegnes av kommunen som svært vellykket.

Det er god avstand mellom plassene. Foto: Skjermdump fra kommunens video.

Boforsudden bobilplass ligger bare en ti minutters spasertur utenfor sentrum av Karlskoga hvor du finner butikker, kafeer og restauranter.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Svenskene har kåret årets bobilkommune

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *