Svenskene dropper årets hovedmesse for bobil

Elmia Husvagn Husbil går for å være Nordens største messe for alle som elsker det mobile livet. På grunn av pandemien og en usikker smittesituasjon velger arrangørene å innstille årets messe.

Det blir ingen Elmia Husvagn Husbil i 2021. Foto: Elmia.

Elmia Husvagn Husbil skulle gått av stablen i dagene 7. til 11. september. Nå konsentrerer arrangørene seg i steden med planleggingen av messa i 2022.

– Forutsetningene for å planlegge og forberede møter, messer og arrangementer er fortsatt uklar og utfordrende. Gjennomføringen av store messer krever lang planlegging, villet vi dessverre ikke gir oss andre alternativer enn å ikke gjennomføre messen i begynnelsen av september, sier Lotta Frenssen, administrerende direktør for Elmia AB.

Avgjørelsen er tatt etter nøye overveielser og i dialog med Husvagnsbranchens Riksförbund, HRF og Caravan Club of Sweden, skriver Elmia i en pressemelding.

– Naturligvis må vi følge myndighetenes restriksjoner og sammen med Elmia tar vi nyt tak før messa i 2022, sier styreleder Roger Hansson i Caravan Club of Sweden.

Elmias messe arrangeres vanligvis en uke før den norske Caravanmessen og en del nordmenn tar turen dit og til messecampen som samler over 7 500 gjester.

Messegeneral Konrad Sel forsikrer at Caravanmessen blir gjennomført som planlagt. Foto: Caravanmessen.

Ingen konsekvens for Caravanmessen
Messegeneral Konrad Sel ved Caravanmessen forsikrer at planleggingen av Caravanmessen på Lillestrøm fortsetter og at den vil bli gjennomført som planlagt 16. – 19. september. I år blir det heller ingen kollisjon med Dyrskuen, som avvikles helgen før.

– Vi har et nært samarbeid med både lokale og nasjonale helsemyndigheter og planlegger en trygg og god messe for både utstillere og besøkende, forsikrer Sel.

I følge Folkehelseinstituttets gjeldende vaksinescenario skal alle nordmenn ha fått tilbud om første vaksinedose før Caravanmessen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *