Svensk messe utsettes i et år

Årets utgave av messen Elmia Husvagn Husbil 2020 i Jönköping avlyses som følge av koronasituasjonen og utsettes til neste høst.

Messen Elmia Husvagn Husbil blir utsatt til 2021. Foto: Elmia AB.

Elmia Husvagn Husbil arrangeres vanligvis en uke før den norske Caravanmessen. Beslutningen om å avlyse årets messe er gjort etter nøye overveielser og i samarbeid med Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) samt Caravan Club of Sweden og diverse utstillere og besøkende, heter det i en pressemelding fra Elmia.

Det fremholdes at koronapandemien og dens påvirkning på offentlige sammenkomster gjør at messen ikke kan gjennomføres i september som planlagt, men utsettes til 8. – 12. september 2021.

– Interessen for det mobile livet fortsetter å øke, ikke minst er begrepet “hemester” kanskje mer aktuelt enn noen sinne, sier administrerende direktør Lotta Frenssen i Elmia AB.
– Vi befinner oss i en meget vanskelig situasjon. Gjennomføringen av store messer krever lang forberedelse. Det gir oss dessverre ikke andre alternativer enn å ikke gjennomføre årets messe.

Elmia Husvagn Husbil trekker om lag 35 000 besøkende gjennom de fem dagene den holder åpent. Messecampen samler over 7500 campinggjester som også samles til sosialt samvær under messen.
– Det er veldig leit at vi måtte ta denne beslutningen, men vi må selvfølgelig følge de restriksjoner som gjelder og kommer til å forberede oss godt foran 2021, sier Börje Svärdström, styreleder i Caravan Club of Sweden.

Både Elmia Husvagn Husbil og Caravanmessen markere starten på det nye modellåret for de svenske og norske markedene. Etter det Bobilverden.no kjenner til skal det avgjøres i løpet av denne uken om den norske Caravanmessen skal gå som planlagt.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *