SupremeLine er tilbake

Fra den første offentlige framvisningen av Hymer B-SL 2018. Se video nederst. Foto: Knut Randem.

Etter et par års fravær kommer SL-en tilbake i ny 2018-utgave. Med brask og bram ble to modeller presentert for første gang offentlig på Caravan salon i Düsseldorf.

B-SL 2018 har blitt tøffere i hekken. Foto: Knut Randem.

Det kommer to utgaver av Hymers SL; B-SL 708 og B-SL-704. Disse skal representere det ypperste Hymer kan tilby.

B-SL eller SupremeLine, som den omtales som, har fått et spesialutviklet chassis, høyere dobbeltgulv, lavt tyngdepunkt, lav egenvekt og garantert stor lasteevne, lover Hymer for disse bobilene med en totalvekt på 4500 kg.

Hymer har hatt spesielt fokus på å bygge lett når nye SL ble utviklet. Det nye chassiset bygger på ny teknologi og skal ha fått lavest mulig vekt. Administrerende direktør Jochen Hein i Hymer GmbH & Co KG lover en egenvekt på 3390 kg og altså en lasteevne på 1110 kg for B-SL 704. Den er 779 cm lang.

Dobbeltgulvet skal gi en lastekapasitet på opptil 998 liter, oppgir Hymer. Alle tekniske installasjoner er også gjemt i dobbelgulvet.

Kjøkken og soverom i B-SL 704. 708 har dobbeltseng. Foto: Knut Randem.

Takket være det nye chassiset med uavhengig fjæring og lavt tyngdepunkt lover Hymer vesentlig forbedrede kjøreegenskaper.

Utseendet er utviklet, men Hymer har holdt seg til sitt karakteristiske design. De typiske frontlyktene er også beholdt, men er mindre enn i forrige generasjon B-SL. Det siste gleder nok Hymer-fansen. Det er mange Hymer-eiere som har klaget sin nød i sosiale medier om hvor lett disse lyktene knuses. Og med en pris på rundt 25000 kroner per lykt er det forståelig.

I veggen mellom kjøkken og stue er det plass til en 32″ tv med elektrisk heving og senking. Foto: Knut Randem.

I forrige generasjon B-SL var ekstra beskyttelse mot hagl standard på taket. I den nye generasjonen er dette noe som kan leveres, men ikke som standard. Det har muligens vært en måte å spare vekt på.

Hymer bygger videre på sin patenterte PUAL-teknologi for oppbygging av veggene med aluminium på både utsiden og innsiden.

Hymer tar munnen riktig full og hevder at disse modellene setter nye standarder for komfort, kvalitet og design i denne vektklassen. Nye B-SL skal være tilgjengelige hos forhandlerne i september 2017.

Se video fra den første offentlige presentasjonen av nye B-SL under.

Pål Amundsen i Kroken-gruppen bekrefter at nye B-SL kommer til Caravanmessen.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *