Strømming, digitalt bakkenett og DAB i én antenne for bobil

Mange forteller at de dropper parabolen i bobilen til fordel for å strømme tv-signaler på mobilnettet. Men det kan også være lurt å bruke en kombinert antenne som for eksempel denne nye antenna.

Alt-i-ett-antenna med internett, digitalt bakkenett, DAB+ og FM.

Parabolabonnementene er dyre, fungerer ikke sør i Europa og parabolen må ha fri sikt mot sør. Samtidig faller prisen på dataoverføring i mobilnettene. Det gjør at mange kaster ut parabolen til fordel for mobilen. Men ikke glem det digitale bakkenettet der du gratis kan se NRKs tre kanaler uten å belaste mobilabonnementet – så lenge du er i Norge.

Med den nye antenna fra Teleco kan du slå flere fluer i ett smekk. Teleco Wing-LAN 11 er en rundstrålende antenne som tar inn det digitale bakkenettet, mobilsignaler opp til 5G, DAB+ og FM-radio, forteller Teleco i en pressemelding.

Det praktiske med en slik løsning er at du kan bruke digitalt bakkenett gratis for NRK så lenge du er i Norge, og om du er utenfor dekning eller vil se andre kanaler, kan du enkelt bytte over til mobilnettet og strømming. (Digitalt bakkenett har flere tjenester du eventuelt kan velge å kjøpe.)

Du har kanskje strømmetjenester du kan «ta med deg» hjemmefra. Da bruker du selvfølgelig mobilnettet. Til denne antenna kan du koble en ruter med sim-kort slik at du får wi-fi i bobilen. Med for eksempel en Chromecast eller AppleTV koblet til TV-en får du enkelt overført strømmetjenestene dine til skjermen.

Denne løsningen gir deg også internett for alle i bobilen. Den digitale radio-tv-forsterkeren og signalfordeleren som følger med antenna gir tre utganger for like mange TV-apparater og en utgang som en FM- og/eller DAB+-radio kan kobles til. Dermed er det mulig at også eventuelle problemer med slike signaler kan få en løsning.

Redaksjonen har ikke testet den nye antenna, men ut fra det vi leser av tekniske data, ser dette i prinsippet ut til å være en smidig løsning. Den har en diameter på 38 cm og en høyde på 16,5 cm.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Kommentar: Farvel parabol!

Del dette med andre:

  5 comments for “Strømming, digitalt bakkenett og DAB i én antenne for bobil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *