Strikk og sy med bobilmønster

Bobilverden2Bobilverdenen er en viktig verden for alle oss som trives i bobil. I denne artikkelen får du mønster, noen enkle råd og en utfordring om å lage det beste håndarbeidet; en genser, grytelapper, pute eller hva du vil lage til bobilen din eller et familiemedlem. Dersom du sender inn et bilde av ditt ferdige håndarbeide kan det vanke en premie.

Nina Granlund Sæther, forfatter og håndarbeidsekspert har laget bobilmønster for Bobilverden. Hun sitter i juryen som kårer en vinner i Bobilverdens håndarbeidskonkurranse. Foto: Moment studio.

Nina Granlund Sæther, forfatter og håndarbeidsekspert har laget bobilmønster for Bobilverden. Hun sitter i juryen som kårer en vinner i Bobilverdens håndarbeidskonkurranse. Foto: Moment studio.

På oppfordring fra Bobilverden har Nina Granlund Sæther laget et mønsterdiagram du kan bruke som utgangspunkt til nesten hva som helst. Som du ser i illustrasjonen ligner vårt mønster på bobilen i vår egen logo.
Nina Granlund Sæther arbeider som redaktør i tidsskriftet Hus & Bolig. Tidligere har hun vært redaktør i Norsk Husflid. Hun er utdannet faglærer i forming og har skrevet flere bøker, blant annet Hjertet i folkekunsten, Putefest og Raske sting, enkle broderier. Hun leverer også design innen strikking, hekling og broderi til ukepressen. Du kan lese mer om henne på www.syl.tynn.no.

Enkelt å komponere selv
– Du lager enkelt et mønster selv. Kombiner gjerne bobilen med andre mønsterelementer og sett sammen til border eller flater. Eller tegn et helt nytt motiv., sier Sæther.
– Du kan for eksempel forstørre et fotografi av en bobil og legge et ruteark over. Marker så konturene av bilen, eller fargelegg flatene. Dette er imidlertid lettest å gjøre mot en lys flate, for eksempel mot en vindusrute. Kombinasjonsmulighetene er enorme og det er kun din fantasi som avgjør hva du kan lage. Farger og mønstre kan kombineres i det uendelige. Følg denne lenken og se noen kombinasjoner Sæther har laget på sin blogg.

Bli med i konkurransen om beste håndarbeid

Lag et håndarbeid med en enkelt bobil, en bord med bobiler eller en hel flate med bobiler. Mønster: Nina Granlund Sæther.

Lag et håndarbeid med en enkelt bobil, en bord med bobiler eller en hel flate med bobiler. Mønster: Nina Granlund Sæther.

Bobilverden utfordrer alle håndarbeidskyndige lesere til å bli med i konkurransen om det beste bobilhåndarbeidet.

Reglene er enkle:
1. Bruk den teknikken du selv foretrekker.
2. Motivet må inneholde minst én bobil. Bruk vårt mønster eller eget.
3. Send inne et bilde av det ferdige håndarbeidet til post@bobilverden.no. Skriv ”Bobilhåndarbeid” i emnefeltet. Sørg for at håndarbeidet dekker nesten hele bildeflaten.
4. Du kan bare sende inn bilde av eget håndarbeid.
5. Innsendingsfristen er 15. februar.
6. Bidragene blir vurdert og detaljert mønster kan bli vist i Bobilverden.

Konkurransebidragene blir vurdert av en jury bestående av Nina Granlund Sæther og Bobilverdens redaksjon.
Vi premierer de to beste bidragene med:
1. Boka ”Raske sting, enkle broderier”.
2. Boka ”Putefest”.
Begge bøkene er skrevet av Nina Granlund Sæther.

Sett i gang. Kanskje blir det ditt håndarbeid vi lager et komplett mønster av. Det vil i tilfelle bli offentliggjort i Bobilverden når konkurransen er avsluttet.

Les også: Konkurransen: De strikket med bobilmønster

Bobilverden3

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *