Støtter reiseråd: Alle har ikke reisefeber

Færre enn to av ti synes reiserådet er unødvendige. Bare fem prosent av de spurte i en undersøkelse mener reiserådet bør oppheves. De fleste savner likevel å reise.

De aller fleste av de spurte i undersøkelsen synes reiserådet er helt nødvendig. Majoriteten savner det å reise, men faktisk sier én av tre at de ikke savner det slik situasjonen er nå. Foto: Scanpix.

I en fersk, landsrepresentativ undersøkelse analyseselskapet YouGov har gjennomført for Europeiske Reiseforsikring, kommer det frem at nordmenn flest synes myndighetenes reiseråd er helt på sin plass.

– Mer enn åtte av ti av oss mener reiserådet er helt nødvendig, samtidig som én av ti gjerne skulle få tatt vurderingen rundt reiser selv. Det er faktisk bare fem prosent av de spurte i undersøkelsen som mener reiserådet bør oppheves, sier Andreas Handeland, kommunikasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring i en pressemelding.

Han mener dette harmoniserer godt med hva kundene forteller når de tar kontakt med Europeiske.

– Vi har inntrykk av at de aller fleste som kontakter oss forstår hvor uoversiktlig og uforutsigbar denne pandemisituasjonen er. Og ingen ønsker jo å bli utsatt for sykdom på utenlandsreise, eller å dra med seg importsmitte hjem til Norge, sier Handeland.

Alle har ikke reisefeber
Gjennom snart ett år har vi levd med restriksjoner, nedstengninger og strenge smitteverntiltak. Da er det nærliggende å tro at «alle» gjerne vil reise bort, men slik er det ifølge den nye undersøkelsen ikke.

– Faktisk svarer så mye som én av tre nordmenn at de mener reiserådet er helt nødvendig, og at de ikke savner det å reise. Likevel er det viktig å presisere at majoriteten i undersøkelsen kjenner på et reisesavn, sier Handeland.

– Reiser til land som er røde i reisekartet og som dermed er omfattet av UDs reiseråd, dekkes ikke av reiseforsikringen. Det er heller ikke lurt å kjøpe og betale for reiser til røde land. Er disse fortsatt røde ved avreise dekkes nemlig ikke avbestillingskostnader, og du risikerer å betale for en tur du aldri får dratt på, fortsetter han.

– Vaksineringen har nå kommet godt i gang i Norge. Det lover godt for tiden vi har foran oss, så la oss håpe at vi snart kan reise ut i verden og skape nye ferieminner, sier Andreas Handeland, kommunikasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  1 comment for “Støtter reiseråd: Alle har ikke reisefeber

  1. Så lenge ansvarlige myndigheter fraråder utenlandsreiser, er det viltig at vi støtter opp om denne strategien.Selvfølgelig er det mange av oss som har utferdstrang, men på den andre siden er det mye å oppleve og se i vårt langstrakte land. Det er vel få av oss som med hånden på hjertet kan si at vi har sett alt av Norge.
    Den danske dikteren Holger Drachmann sa engang:”Jeg har reist for meget rundt i verden, tumlet rundt fra land til land.Men kun ett jeg borte lærte; det at lengte til sin egen strand.”
    Mens vi er i det danske, så sa eventyrsamleren HC Andersen:”At reise, det er at leve”.Så enn så lenge , får vi praktisere denne livsvisdommen i vårt eget land, så får vi se hva Erna, Bent og Camilla bestemmer seg for i løpet av våren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *