Stortinget overstyrer, vil ha lavere fergepriser i år

Opposisjonen i Stortinget har samlet seg om et felles forslag om lavere fergepriser. Partiene ble enige om et felles forslag i går ettermiddag. I dag ble det stemt i Stortinget.

Fergeprisen skal ned. Stortinget overstyrer regjeringen. Foto: Knut Randem.

Først ute var Arbeiderpartiet som ville ha halv pris på ferger på riks- og fylkesveier i løpet av en periode på fire år. Så foreslo Fremskrittspartiet å gjøre fergene gratis på sikt og halvere prisene allerede i år. I følge VG vil halvering av prisen allerede i år koste 1,5 milliarder kroner.

Både Ap, Frp, Sp, SV og Rødt har vært enige om at prisen på fergene skal ned. Intern posisjonering har gjort det vanskelig å komme til enighet. I følge VG er Rødt det eneste partiet som har støttet alle forslagene som ville gitt lavere fergepris.

Dette er forslaget opposisjonspartiene ble enige om:

Stortinget ber regjeringen komme tilbake i revidert nasjonalbudsjett 2021 med forslag til reduserte fergetakster allerede for inneværende år, og en forpliktende plan for halvering av fergepriser på både riksveg- og fylkesvegsamband. Løsninger for lavere takster for pendlere skal prioriteres og reduksjonen skal finansieres av staten.

– Regjeringspartiene er åpne for å vurdere forslag knyttet til dette, men vi mener, som vi har sagt hele tiden, at denne diskusjonen hører hjemme i ordinært budsjett og ikke i en koronakrisepakke, sa Mudassar Kapur (H) på vegne av regjeringspartiene.

Forslaget ble vedtatt med 59 mot regjeringspartienes 30 stemmer. Det betyr at endringer i prisene kan skje allerede kommende sommer.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *