Større skjerm og nye funksjoner på GPS for bobil

For tredje gang på et år lanserer Garmin en ny utgave av sin camper-GPS. Denne gangen er det skjermens størrelse og at den kan benyttes begge veier som er de mest synlige nyhetene.

Stor og vridbar skjerm er den mest synlige endringen på Garmins nye GPS for bobil. Foto: Garmin.

Garmin Camper 1090 er det siste tilskuddet i Garmins serie av navigasjonsenheter, spesialutviklet for camping. Camper 1090 leveres med en 10 tommers høyoppløst og lyssterk kant-til-kant berøringsskjerm, hvor informasjon kan vises i enten stående eller liggende skjermvisning underveis på turen. Camper 1090 passer perfekt for bruk i bobiler og for sjåfører med bil og campingvogn, skriver Garmin i en pressemelding.

Camper 1090 leveres med alle de campingrelaterte funksjonene fra tidligere Garmin Camper-navigatorer, inklusive tilpassede ruteforslag1 som beregner ruten basert på bobilen eller campingvognens størrelse og vekt. Via veivarsler blir sjåføren gjort oppmerksom på kommende farer som skarpe svinger og bratte bakker.

Sighteeing blir enkelt og relevant med Tripadvisor, intressante plasser (POI’er) fra Foursquare og preprogrammert informasjon fra iOverlander. Man får også tilgang til ACSI, Campercontact og kostnadsfrie parkeringsplasser fra Trailers PARK, der man kan filtrere etter ønskede bekvemmeligheter som strøm, dusjanlegg, internett og mye mer. Camper 1090 leveres preprogrammert med kart for hele Europa. Kart for andre deler av verden kan lastes ned gratis fra Garmins hjemmeside.

Oppdatering av kart gjøres med innebygd wi-fi. Enheten kan også benyttes til håndfrie telefonsamtaler ved hjelp av bluetooth-funksjoner. Stemmestyring er også en aktuell funksjon.

Enkel ruteplanlegging
Med den nye funksjonen for reiseplanlegging kan du pare Camper 1090 med appen Garmin Drive for å importere og dele GPX-filer før eller under turen. I tillegg kan man via appen se drivstoffpriser, få trafikkmeldinger og se værvarsler i sanntid. Om ønskelig kan disse varslene også sendes til kompatibel og tilkoblet smarttelefon.

Camper 1090 kan også tilkobles det trådløse ryggekameraet BC35 eller kompatibelt ryggekamera fra tredjepart, slik at man tydelig ser hva som befinner seg bak kjøretøyet når man rygger.

Det er ikke bare skjermen som er stor. Den veiledende prisen for Camper 1090 er 8 399 kroner.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  3 comments for “Større skjerm og nye funksjoner på GPS for bobil

  1. Når har jeg prøvd både TomTom og Garmin for bobil. For begge gjelder det at de fungerer greit de to første årene og det tredje året begynner den å miste sin funksjon, selv etter at den jevnlig blir oppdatert. Den siste vi har nå er Garmin Camper 770. Er vi på tur, får vi med jevne mellomrom, melding om å ta av til høyre o.s.v., noe som er feil. Tillatt fartsgrense er med jevne mellomrom 10 km/t feil. Den sender deg inn under bro med 2,80 med høyde, selv om den er lagt inn med 3 m høyde. Skal en fortsatt slite med så mange feil, så er jeg skeptisk til å betale en så høy pris.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *