Større og større fra Morelo

I slutten av uka vil Morelo presentere prototypen på sitt nye flaggskip for publikum. På et lastebilchassis fra Mercedes-Benz, Actros 1853 skal det nye flaggskipet bygges.

Slik skal det framtidige flaggskipet fra Morelo se ut. Foto: Morelo pressefoto.

Morelo Grand Empire er navnet på nyheten. Den blir som navnet antyder større og bedre utstyrt enn Morelo Empire Liner som til nå har vært størst.

– Dette blir den største og mest luksuriøse modellen Morelo har bygget til dags dato, sier administrerende direktør Reinhard Löhner i Morelo og lover å produsere den vakreste bobilen gjennom tidene.

Morelo har bare ti år bak seg i markedet, men spenner altså forventningene høyt foran lanseringen. På forhånd har Morelo sluppet svært få bilder av nyheten. Bobilverden.no har besluttet å ikke reise til Caravan Salon i Tyskland denne uka på grunn av smittesituasjonen og forventet arbeidsmiljø som følge av det. Vi holder oss derfor til produsentens egen beskrivelse.

Morelo skriver i sin pressemelding at de har sett en bevegelse i markedet der det finnes kunder som kan og vil bruke 650 000 euro (antydet tysk pris) på en luksuriøs bobil.

Grand Empire bygges altså på en Actros 1853 med en motor på 531 hk og et motorvolum på 12,7 liter. Veggene ser ut til å bli helt flate, og heller ikke speil skal stikke ut. Modellen blir utstyrt med et kamerasystem fra Mercedes i stedet for speil.

Stue og kjøkken sklir ut
Alle kjøkkenapparater skal ha husholdningskvalitet og fungerer på 230 volt. En dieselgenerator skal sammen med en solid batteripakke og solcellepaneler sørge for en kraftig strømforsyning.

Lenestolene i salongen vil være ergonomisk utformet og justeres individuelt med et tastetrykk. Både kjøkken og stue vil få økt bredde med en slide-out-seksjon.

Prototypen vil ha en garasje med plass til en Mini Cooper. Det hevdes i pressemeldingen at grunnmodellen vil være så godt utstyrt at nesten alt tilgjengelig ekstrautstyr følger med. Slik vil den skille seg fra de noe mindre modellene.

Morelo har ikke sagt noe om tidspunktet for levering av nyheten til kunde, men basert på tidligere erfaringer anslår redaksjonen at denne modellen neppe ruller ut av fabrikken før langt ut i neste år.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Større og større fra Morelo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *