Store og små nyheter på rekke og rad

Det tok ikke mange minuttene etter at dørene åpnet i dag før hallene var fulle av besøkende. Foto: Knut Randem.

Det tok ikke mange minuttene etter at dørene åpnet i dag før hallene var fulle av besøkende. Foto: Knut Randem.

I 11 haller og på et stort uteområde åpnet i dag Caravan Salon i Düsseldorf. Arrangørene hevder dette er verdens største messe i sitt slag med det største utvalget av bobiler. Det ventes 170.000 besøkende de ni dagene messa er åpen.

Dette er den 54. gangen Caravan Salon arrangeres og denne gangen er det 590 utstillere, som blant annet representerer 130 bobil- og campingvognmerker. Utstillingene dekker nesten 200.000 kvm.
I år har messa flyttet tilbehørsutstillerne til en ny hall og reservert en hel hall for kassebiler (van/bybobiler). I tillegg har dette segmentet kapret deler av en annen hall. Det er åpenbart at markedet for de kompakte bobilene er i økning. Men utstyrsleverandørene har fått en ny hall og hele messa dekker et større område enn i fjor.
Men tro ikke at leverandørene av de større bobilene fortviler. Gårdsdagens pressevisninger forteller om optimisme i alle segmenter av bobilmarkedet. Økningen i messas areal skyldes derfor ikke bare den økte etterspørselen etter mindre og kompakte bobiler.

De neste dagene og ukene vil Bobilverden publisere reportasjer fra messa. Det er en umulig oppgave å rekke over alt, men vi vil konsentrere oss om merker som først og fremst er aktuelle for det norske markedet – og helt sikker annet vi finner interessant.
Mange av nyhetene vil få Caravanmessen på Lillestrøm som en av sine første visningssteder etter Caravan Salon. Der får du se et mer overkommelig antall bobiler enn det som vises her i Düsseldorf. Bobilverdens reportasjer fra Düsseldorf vil gli mer eller mindre umerkelig over i det norske messestoffet.

Økningen fortsetter
I første halvår ble det solgt over 54.000 nye bobiler i Europa. Nesten hver femte ble solgt i Tyskland.
Med det fortsetter økningen vi har sett de senere årene. Dette er også det tredje året på rad det selges flere bobiler enn campingvogner i Europa. Bare i Tyskland var det ved siste årsskifte nesten 400.000 registrerte bobiler. Men det er våre naboer Finnland og Sverige som ligger høyest på den europeiske statistikken. I Finland er det registrert 92 bobiler per 10.000 innbyggere. På andreplass ligger Sverige med 77 foran Frankrikes 63 i følge tall fra det europeiske bransjeforbundet.

Selvfølgelig har en bobil- og caravanmesse en messecamp. Messecampen i Dûsseldorf er enorm. Det skal være noe rundt 2000 enheter som overnatter her. Og typisk nok, de aller fleste enhetene på messecampen er bobiler.

Messecampen under Caravan Salon har besøk av om lag 2000 boenheter. Foto: Knut Randem.

Messecampen under Caravan Salon har besøk av om lag 2000 boenheter. Foto: Knut Randem.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *