– Store negative endringer både for miljø og bransje

Venstres budsjettforslag for 2018 vil medføre store negative endringer både for miljø, bransje, næring og gruppe, skriver Norsk Bobilforening i en pressemelding publisert på foreningens hjemmeside i dag.

De siste årene har partiet Venstre forsøkt å øke engangsavgiften på bobiler på flere måter. I sitt budsjettforslag i 2017 ønsket Venstre å øke engangsavgiften fra 22 til 40% av personbilavgiften for campingbiler i avgiftsgruppe C. Dette ble stanset i Stortinget.

Denne gangen blir økningen mye høyere, da den nå er rettet mot utslippet, den vil bli 100 prosent av personbilavgiften på CO2 og NOX. Mot 22 prosent CO2 og 0 prosent NOX i dag.

Blir årets forslag vedtatt, vil bobilene i Norge bli mye dyrere. Bobiler som kunder har bestilt for levering i 2018 og andre, kan bli flere 100 000 kroner dyrere. Firma som har basert seg på salg av bobiler kan bli helt borte.

Nye høyere avgifter vil medføre at eiere av bobiler/biler vil bruke bilen lengre før de kjøper nye. Eldre biler forurenser mere enn nye, som gjør at miljøet skades mer. Og gjennomsnittsalderen på kjøretøyparken i Norge vil fortsatt være Vest-Europas høyeste.

Venstre foreslår også en dramatisk økning av veibruksavgiften på diesel på hele 60 øre. Dette vil medføre at en næring som tilpasser seg den mest voksende turistgruppen mister mye av sitt inntektsgrunnlag. Bobilene får kortere bruksradius på grunn av høyere driftskostnader og færre bobiler på veiene på grunn av lavere salg.

Norsk Bobilforening vil derfor oppfordre stortingsflertallet til å beholde avgiftsgruppe C som i dag og ikke vedta den dramatiske økningen på dieselavgiften.

Dette for at miljø, bransje og næring kan fortsette å vokse i Norge og distriktene.

(fra pressemelding)

Del dette med andre:

  2 comments for “– Store negative endringer både for miljø og bransje

  1. Går snart ikke å se TV lenger på grunn av GRANDE,hun er jaggu på alle kanaler
    Rett før TV går ut vinduet mens hun er i bildet.
    Det er jo hun som er Statminster i Norge.
    Og den lille pusen som hun sleper rundt med fra KrF.
    Alle de småpartiene må vekk,begynn ved kommunevalget.

  2. Alternativer vil for mange bli enten å drasse rundt på en campingvogn, og med en stor dieselbil som trekkvogn, eller å finne andre ferieformer, f.eks å reise med fly. Det er uansett miljøet som taper, så vanskelig å se hva de ønsker å oppnå (bortsett fra mer penger i statskassa).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *