Store merker slår seg sammen – Fiat er et av dem

FCA, som produserer det største bobilmerket, Fiat, vokser videre. Tidligere har de overtatt amerikanske Chrysler og fikk navnet FCA – Fiat Chrysler Automobiles. Nå går de et skritt videre.

Fiat Ducato kommer i mange utgaver og er den dominerende påbyggsbilen for bobiler. Foto: Fiat Proffesional.

Den franske PSA-gruppen bestående av blant annet Peugeot og Citroën har tidligere overtatt Opel fra General Motors. Alle disse tre merkene har klare ambisjoner i bobilmarkedet.

Nå bekrefter de to grupperingene en planlagt fusjon mellom FCA og PSA. I en felles pressemelding bekrefter de at de planlegger å slå seg sammen for å bygge seg opp til en av verdens største bilprodusenter.

Det skal opprettes en ny eiergruppering der eierne i FCA og PSA skal eie 50 prosent av aksjene hver.

I begrunnelsen for fusjonen vises det til stadig skiftende krav og utfordringer der elektrifisering og nye former for mobilitet krever hastighet og kapitaleffektivitet for å kunne fremme innovasjon og møte disse utfordringene.

Den samlede gruppen vil bli den fjerde største grupperingen med et salg av 8,7 millioner kjøretøy. Det mer enn antydes at merkene i de ulike segmentene vil få et økt samarbeid.

I pressemeldingen fra FCA og PSA estimeres en årlig besparelse på 3,7 millioner euro – uten å legge ned anlegg.

De to gruppene produserer i dag merkene Opel, Peugeot, Vauxhall, Alfa Romeo, Fiat, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Jeep, Lancia og Maserati.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *