Storbyferie i Aarhus

Cafeliv ved Aarhus Å (Foto: Visit Aarhus)

Cafeliv ved Aarhus Å (Foto: Visit Aarhus)

Tema Aarhus: Byen er med sine 325.000 innbyggere Jyllands største by, og Danmarks nest største etter København. Byen har et rikt tilbud innen kultur og historie, men er også regnet som en av de beste shoppingbyene i Skandinavia.

Et yrende liv i sentrum, der sykkelen er det foretrukne fremkomstmiddel. Hele 450 km med sykkelstier gjør Aarhus til en av de beste sykkelbyene i verden.

Sykkel er et anvendelig og populært fremkomstmiddel i Aarhus.

Sykkel er et anvendelig og populært fremkomstmiddel i Aarhus.

Atmosfæren er spesiell med en god miks av dansk småby og internasjonal storby. Byen har en rekke høyskoler, og de mange studentene setter sitt preg på byen. Nærheten til sjøen og de mange grønne lungene sammen med en begrenset biltrafikk gjør at byen føles ren og frisk.

Langs Aarhus Å, elven som renner gjennom byen er det fullt av serveringssteder av alle slag. Latinerkvarteret med sine små butikker er også verdt et besøk. Aarhus har et rikt kulturliv, og er utpekt til Europeisk Kulturhovedstad 2017. Aarhus og region Midt-Jylland er også utpekt som Europeisk Region for Gastronomi i 2017. Det kryr av store og små serveringssteder i byen, og kokkene setter sin ære i å servere topp kvalitet. Den ”grønne bølge” har skyllet inn over byen, og mange serverer økologisk mat fra lokale råvareleverandører. Aarhus har også 3 restauranter med Michelin-stjerner, så det er gode muligheter til å innta et skikkelig gourmet-måltid. Danskene kan absolutt mer enn høye smørrebrød og røde pølser.

Tekst og foto: Olav Barhaugen, Bobil og Caravan Magasinet (BoCM)

Bobilverden har innledet et samarbeide med Norsk Bobil- og CaravanClubs medlemsblad BoCM og vil regelmessig benytte noe av deres stoff. Fire temaartikler om Aarhus er først ut i dette samarbeidet. De tre neste artiklene blir publisert de kommende dagene.

Del dette med andre:

  1 comment for “Storbyferie i Aarhus

  1. Aarhus er en kjempefin by å feriere i som norsk, og som dere nevner, her finner man det beste fra «begge» verdener. Rolig og fredelig, samtidig som man får litt storby-følelse av det hele.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *