Stengte bobilplassen. Nå er det fritt fram

Da bobilparkeringen i Mysen ble lagt ned, skjedde det noe rart – nå kan bobiler stå her så lenge de vil.

Bobilplassen i Mysen sentrum var populær blant mange, og blir savnet. Foto: Knut Randem.

Det var den lange og besynderlige overskriften i Smaalenenes Avis torsdag. Anledningen var at Indre Østfold kommune i vinter stengte den populære og sentralt plasserte bobilplassen i Mysen sentrum.

Mens det var bobilplass her var maksimal oppholdstid 48 timer. Så tok kommunen bort skiltene om bobilplass, stengte strømmen og åpnet plassen som en alminnelig parkeringsplass.

Årsaken til endringen skal være behovet for flere parkeringsplasser i sentrum av Mysen. Det bekreftes også i avisas artikkel.

Avisa påpeker det noe spesielle i at det tidligere var en begrensning på 48 timer for bobiler. Nå kan de parkere har så lenge de vil. Parkeringsplassen er åpen for alle.

Avisa banker på døra til en bobil som står på plassen en morgen denne uka. Beboeren forteller at han spiste på en restaurant kvelden før og handlet inn dagligvarer i nærheten. På den måten bekrefter han at bobilfolk legger igjen penger i det lokale næringslivet. Men han blir ikke her. Nå flytter han seg heller til Ørje.

En bobil står parkert på plassen og har gjort det lenge. Eieren, som bor i Mysen sentrum, bekrefter overfor avisa at den har stått der siden påske. Nå når den ikke står i veien for andre bobiler så har han god samvittighet. Det er jo lov, svarer han avisa.

Både han og bobilisten som har overnattet sier til avisa at plassen ikke brukes i særlig grad til parkering av småbiler. Dermed er det godt om plass.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *