Stenger i tre dager

Statens vegvesen stenger flere tjenester i tre dager i forbindelse med oppdatering av datasystemer kommende helg. Dermed får verken ansatte eller brukere kontakt med datasystemene lokalt eller på nett. Noen trafikkstasjoner stenger helt.

Statens vegvesen stenger mange tjenester i tre dager. Illustrasjon: Jon Opseth/Statens vegvesen.

Alle datasystemer som brukes i kjøretøytjenestene skal oppdateres. Omleggingen skal foregå fredag, lørdag og søndag, 22. – 24. november 2019. Da blir det ikke mulig å kjøpe prøveskilt, levere salgsmelding, registrere EU-kontroll, godkjenne kjøretøy ved trafikkstasjon, betale omregistrerings- og engangsavgift (Skatteetaten), omregistrering eller avgregistrere kjøretøy.

Dette gjør at verken ansatte på trafikkstasjonene, brukere av tjenester på vegvesen.no eller brukere av bransjeløsninger for bilsalg vil ha tilgang til tjenestene. Noen trafikkstasjoner vil derfor holde stengt fredag.

Gamle datasystemer for nyregistrering av kjøretøy skal legges om til en ny løsning. Arbeidet berører også flere andre tjenester.

– Vi beklager at vi er nødt til å stenge tilgangen til tjenestene disse dagene. Vi er i gang med å fornye et 40 år gammelt system. Tidligere i år flyttet vi over alle data. Tida er nå kommet for å  installere nye, integrerte løsninger, sier prosjektleder Erik Johannessen i Statens vegvesen.

Har du sendt eller mottatt digital salgsmelding bør du få denne godkjent så raskt som mulig, og senest i løpet av 21. november. Hvis ikke kan fristen på ti dager være ute når systemene er oppe igjen, slik at du må starte eierskiftet på nytt.

Førerkorttjenestene vil fungere som normalt, på vegvesen.no og på trafikkstasjonene som holder åpent. Kjøretøyopplysninger på vegvesen.no fungerer, men kan være ustabil i perioder.

Fra 25. november må alle som skal førstegangsregistrere kjøretøy godkjenne eierskap for å bli oppført som eier. Skal du kjøpe nytt kjøretøy i Norge, må du godkjenne eierskapet ved å signere på vegvesen.no/dinside eller ved oppmøte på trafikkstasjon.
Godkjenning av eierskap skal blant annet hindre at noen førstegangsregistrerer kjøretøy i en annen persons navn, skriver Statens vegvesen i en redegjørelse.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *