Stenger campingplass i vinter. Strømprisen avgjorde

Campingplassen har i alle år hatt åpent hele året. I år er strømprisen så høy at plassen 15. november stenger fram til påske.

Lillehammer camping er populær i sommerhalvåret. Strømprisen gjør det umulig å holde åpent i vinter. Foto: Knut Randem.

Lillehammer camping har I alle år hatt åpent året rundt. Det er dyrt med vinterdrift, men i år ble strømprisen avgjørende, forteller daglig leder Stian Lunn.

I går la han ut melding på sin Facebook-side om at plassen stenger for vinteren fra 15. november og fram til cirka påske.

– Normalt holder vi åpent gjennom vinteren, men med dagens strømpriser ser vi oss nødt til å stenge ned sanitæranlegget, dessverre, skrev han. Hytter, leiligheter og fastliggere kan bruke plassen som normalt.

Til Bobilverden.no forteller Lunn at det nesten ikke er gjester gjennom vinteren. Januar og februar kan være helt uten besøk. Likevel må plassen brøytes og santitæranlegget holdes oppvarmet.

I dag har han to gjester og sist helg var det 7-8 besøkende. Framover nå synker besøkstallene.

I går kunngjorde Lillehammer camping på sin Facebook-side at de snart stenger for vinteren.

Åpent uten servicebygg?
– Er det ikke mulig å holde et mindre antall plasser åpne gjennom vinteren? Mange i bobil klarer seg jo godt med sitt eget toalett om de bare får tømme det et sted.

– Mellom september og mai er utgiftene høyere enn inntektene. Det er kostnadskrevende å holde åpent. Tømmestasjonen krever regelmessig tilsyn og pumpa i den setter seg av og til fast, forteller Lunn.

– Tidligere hadde vi en vaktmester som nærmest bodde på stedet. Nå har han sluttet og det er vi i ledelsen som må rykke ut om noe er galt. Det er også vi som brøyter for fastliggerne. Det vil raskt gå en time ekstra om vi skal brøyte et lite felt for dagbesøkende.

Lunn legger til at dersom de hadde hatt så mye som 30-40 bobiler innom hver måned gjennom vinteren så kunne de holdt åpent for reklamens skyld. Selv om heller ikke det hadde vært nok til å dekke kostnadene.

De økonomiske resultatene for campingplassen ser gode ut, men Lunn forteller at det ligger annen virksomhet inne i resultatene som bygging og salg av hus.

– Om du ser på plassen vår så ser du at pengene går tilbake til plassen og oppgraderinger. I vinter skal vi heller bruke tiden på å bygge et nytt sanitæranlegg.

Lillehammer camping åpner senest til påske og Lunn sier at de åpner tidligere dersom det skjer noe i mars som gjør det mulig.

Lillehammer camping har også tidligere år vurdert om de skal holde åpent gjennom en sesong med lavt besøk og høye driftsutgifter. I år var det den høye strømprisen som gjorde at avgjørelsen vippet til vinterstengning.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Mer enn 100 campingplasser har åpent hele vinteren

Del dette med andre:

  2 comments for “Stenger campingplass i vinter. Strømprisen avgjorde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *