Stellantis inngår samarbeid om batteribytteteknologi

I jakten på å løse infrastrukturutfordringer som ladetid, rekkeviddeangst og batterislitasje har Stellantis inngått et samarbeid med batteribytteselskapet Ample, med planlagt oppstart i 2024.

Batteribytte i steden for lading? Stellantis utforsker mulighetene.

Gjennom å benytte Amples innovative batteribytteløsning, som kan levere et fulladet batteri på mindre enn fem minutter, vil Stellantis gjøre overgangen til elektrisk bil enda mer attraktiv, skriver de i en pressemeling.

Planen er å begynne utrullingen til en del av selskapets egen bildelingsløsning, Free2move, allerede neste år. Først ut vil være en flåte av Fiat 500e som er utplassert i Madrid.

Stellantis ser på løsningen som spesielt viktig i områder der det vil være kortbart, og tidkrevende, å bygge tilstrekkelig tradisjonell ladestruktur for elbiler.

På tvers av merkene
Stellantis har 14 bilmerker – i Norge finnes Alfa Romeo, Citroën, DS Automobiles, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Opel og Peugeot. Det inkluderer Fiat Ducato, som er mye brukt som basiskjøretøy i bobiler. Den elektriske utgaven av Ducato har i nåværende versjon en rekkevidde på 235 – 370 km og er beregnet på lokale transportløsninger.

De to selskapene er også i diskusjoner om utvidelse av bruken av Amples modulære batteribytteteknologi for å møte Stellantis-flåten og forbrukernes etterspørsel på tvers av andre plattformer og geografiske områder.

Stellantis starter bruken av denne teknologien på små elbiler på abonnementsbasis. I hvilken grad teknologien er anvendelig på framtidige elektriske bobiler skriver de ingenting om.

Som en del av strategiplanen Dare Forward 2030 har Stellantis lagt frem planer om å nå en salgsmiks av 100 prosent elbilbatteri (BEV) i Europa og 50 prosent salgsmiks for personbiler og lette lastebiler i USA innen 2030. For å nå disse salgsmålene sikrer selskapet seg ca. 400 GWh batterikapasitet. Stellantis skal være et karbonnøytralt selskap innen 2038, alle omfang inkludert, med ensifret prosentvis kompensasjon av gjenværende utslipp.

I denne videoen kan du se hvordan batteribytte kan gjennomføres:

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  1 comment for “Stellantis inngår samarbeid om batteribytteteknologi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *