Statsforvalter støtter bobilplass

Naboene mener bobilplassen har hatt dobbelt så mange bobiler som forsvarlig og krevde omregulering. Statsforvalteren vil gi dispensasjon for videre drift.

Bobilplassene i Borshavn har ikke vært tydelig avmerket. Arkivfoto: Karl Heskestad.

Bobilplassen i Borshavn utenfor Farsund var lenge gratis og har opplevd å bli populær selv om det nå må betales for oppholdet. Kommunen har ønsket å ha en profesjonell drift av bobilplassen. Da måtte de få orden på det formelle og søkte i slutten av 2020 statsforvalteren om dispensasjon fra reguleringsplanen. Det fikk de.

Det har også vært et tema i kommunestyret om driften bør overlate lag, foreninger eller profesjonelle drivere.

Da det for et år siden ble lyst ut en konkurranse om drift av plassen, reagerte naboene. De hadde ikke fått nabovarsel og ville ha et ord med i laget og klaget på statsforvalterens vedtak om å gi dispensasjon fra reguleringsplanen for bruk av området til bobiler.

Kommunen benyttet dette kartet for å vise eventuelt andre drivere hvordan plassen innrettes med plass til 17 bobiler.

I følge naboene har det i høysesongen stått dobbelt så mange bobiler på plassen som det de mener det er plass til. Det har heller ikke vært sikker brannavstand. De er ikke i mot at det er bobilplass i Borshavn, men vil ha orden og oppmerking for oppstilling av bobiler. De klaget derfor på statsforvalterens vedtak. Det sier de til Lister 24.

Nå har statsforvalteren i Vesfold og Telemark, som har vært settestatsforvalter i klagesaken, gitt kommunen medhold og opprettholder vedtaket om at det gis dispensasjon fra reguleringsplanen for bobilplass. Kommunen har likevel begått en saksbehandlingsfeil ved å ikke varsle naboene.

Enhetsleder Sten Otto Tjørve i Teknisk drift forteller til Bobilverden.no at driften av Borshavn bobilcamp nå fortsetter med kommunen som driver av plassen. Det er en direkte følge av statsforvalterens avgjørelse.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Borshavn bobilcamp i Bobilplassen.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *