Statens vegvesen trekker tilbake EU-godkjenningen for 170 kjøretøy

Etaten avdekket kontrollfusk ved et verksted og trekker tilbake EU-godkjenningen for 170 biler. De må nå inn til ny kontroll.

Godkjenninger trekkes tilbake etter fusk. Foto: Knut Randem.

I forbindelse med en tilsynssak med et godkjent kontrollorgan i Sandefjord har Statens vegvesen, i tett samarbeid med verkstedets ledelse, avdekket at en ansatt har godkjent et stort antall kjøretøy uten at virksomheten er sikre på om kjøretøyene faktisk har vært inne til kontroll.

For disse aktuelle kjøretøyene er kontrolldata overført fra kontrollorganet til Statens vegvesen for godkjenning, uten at kontrollorganet har utført en vurdering av alle de kontrollpunkter som er oppført i kontrollinstruksen og som er aktuelle for kjøretøyet. Det betyr at de godkjente periodiske kjøretøykontrollene i disse tilfellene er å anse som ugyldige og vil derfor måtte trekkes tilbake, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

På bakgrunn av det som er avdekket må disse kjøretøyene kontrolleres på nytt for å få en eventuell gyldig EU-godkjenning. De 170 det gjelder får i disse dager brev fra Statens vegvesen.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  1 comment for “Statens vegvesen trekker tilbake EU-godkjenningen for 170 kjøretøy

  1. Lure på hvorfor statens vegvesen sluttet som kontrollerer på PKK,
    Nå har de noen andre og henge hatten på når det gjøres feil, dog skal være etter boka

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *