Spenning før neste regjerings budsjett

Solberg-regjeringens budsjett byr på lite spenning for bobiler. Det meste fortsetter som før, men med generelle justeringer i bilavgiftene. Nå knytter spenningen seg heller til Støre-regjeringens budsjettforslag.

Budsjett-spenningen knytter seg til fergeprisen og den påtroppende regjeringens interne enighet. Foto: Knut Randem.

Det er ingen dramatikk knyttet til bobiler så langt vi kan lese av budsjettforslaget fra Solberg-regjeringen. Om få dager vil en ny regjering være utnevnt og skal legge fram sitt eget budsjett.

Budsjettprosesser tar flere måneder så Støre-regjeringen kan neppe gjøre store endringer før i revidert budsjett i mai/juni.

De siste dagers enighet mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet om fergepriser er kanskje det det nå knytter seg mest spenning til.

Fergeprisene gikk ned 25 prosent fra 1. juli 2021. Den påtroppende regjeringen bestående av Arbeiderpartiet og Senterpartiet har varslet at den er enig om å halvere dagens fergepriser og å gjøre fergeturen gratis på strekninger med mindre enn 100 000 passasjerer i året.

Avtalen mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet gjelder for hele stortingsperioden og er en oppfølging av deres eget standpunkt mens de var i opposisjon. Da ba de også om lavere forskudd i AutoPass for ferge.

Om de velger å gjennomføre trinnvis og når de vil levere får vi først se når de legger fram sitt eget budsjett.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Ferjeprisen går ned, men fortsatt høyt ferjeforskudd
Les også: Dyrere for alle bilister

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *