Speialutviklet Mercedes-chasiss til ny Hymer B-klasse

Hymermobil B-Class 580 Modern Comfort er første bobil som er designet i fellesprosjekt mellom chassisleverandør og bobilbygger, og gjør her entre under pressekonferansen i Bad Waldsee i mai.

Ved en storslagen pressekonferanse i Hymer-museet i Bad Waldsee, avduket Hymer en helt ny serie bobiler basert på chassis fra Mercedes Benz. «Det beste fra to verdener har vokst sammen» uttalte direktøren i Hymer, Christian Bauer, da han sammen med Peter Strobach fra Mercedes og Oliver Reuter fra Hymer presenterte resultatet av fire års felles utviklingsarbeid.

Peter Strobach (t.v.) fra Mercedes Benz og Oliver Reuter fra Hymer har samarbeidet om det nye bobilprosjektet, og flankerer her konsernsjef Christian Bauer under presentasjonen i Bad Waldsee.

Utviklingsprosjektet mellom Hymer og Mercedes Benz startet i 2014 og har frembrakt den første bobilen hvor et spesialutviklet chassis er sammenføyd med et tilsvarende spesialutviklet påbygg fra Hymer. Den nye serien, Hymermobil B-Class Modern Comfort kommer både i delintegrert og helintegrert utgave. Den nye generasjonen bobiler får dermed en mye lettere og mer stabil utførelse som skal forbedre sikkerhet og kjørekomfort. Interiøret er redesignet og videreutviklet sammenlignet med forrige modellserie, og har nå fått et mer fremtidsrettet og moderne utseende. Kjørevekten er 2900 kg noe som gir kjøretøyene en lasteevne på 600 kg. før grensen på 3500 kg nås.

På nye Sprinter: Hymermobil B-Class ModernComfort 580. Foto: Hymer_GmbH og CoKG.

Klimavennlig
Den nye bobilserien fra Hymer vil drives av den nye dieselmotorserien med AdBlue fra Mercedes Benz med 177b HK. NOx utslippene er kuttet med 93 prosent i forhold til dieselmotorer uten AdBlue. Med 35 prosent lavere CO2 utslipp enn tilsvarende bensinmotorer, er dieselmotorserien fra Mercedes klimakonkurransedyktige med tilsvarende EL-biler som drives av kullkraftgenerert elektrisitet og har betydelige klimagassutslipp gjennom batteriproduksjonen. Dieselmotorene fra Mercedes i den nye bobilserien fra Hymer, overoppfyller dermed allerede i dag EU-kravene som vil gjelde etter 2025. Ingen ville si noe offisielt, men etter det vi erfarer, var Mercedes’ nye, miljøvennlige dieselmotorteknologi noe av bakgrunnen for at Hymer for noen år siden valgte Mercedes som samarbeidspartner for fremtidens bobilkonsepter.

Helintegrerte Hymermobil_B-Class ModernComfort 580. Den blir også levert i en delintegrert utgave. Foto: Hymer_GmbH og CoKG.

Kjøkken og sittegruppe med plass for TV opp til 32 tommer.

Nytt interiør
Innenfor en lengde på 699 cm og en bredde på 229 cm i 580, har Hymer greid å få inn det meste som kreves i en moderne bobilserie, samtidig som de har greid å gi inntrykk av romslighet. Kjøkkenet har et 142 liter kjøleskap med frysedel. Baderommet er delt i dusjenhet og toalett med vaskeservant. Den større 680 er strukket til 739 cm og har et sentralt baderom og separat toalettrom med dører som kan dele interiøret i to seksjoner. Kjøkkendelen har en stor arbeidsbenk i tilknytning til sittegruppen. Det er avsatt plass til TV opp til 32 tommer, og dermed skulle også den delen av campinglivet være tilfredsstilt. Tar vi så med at soveromsdelen kan fås med senger inntil 220 cm. skulle selv de mest langstrakte av oss ha en god sovekomfort.

Kjøregruppen har gode seter og et kontrollpanel som gir tilgang til mange nye funksjoner.

Soveavdlingen med senger opp til 220 cm lange i Hymermobil B-Class ModernComfort 580. Foto: Hymer_GmbH ogCoKG.

Smarte batterier
Den nye bobilserien er utstyrt med Hymer Smart Batteri System som kombinerer lithium ion batterier med tradisjonelle blybatterier med såkalt intelligent regulering av ladenivårer for større uavhengighet underveis. Tar vi så med at serien kan leveres med nye frontvindurullegardiner som kan trekkes både ovenfra og nedenfra, blir det lettere å sikre seg mot nysgjerrige blikk fra utsiden. Bobilene har også godt med stueplass i dobbeltgulvet og en romslig «garasje» akterut. Modellserien B-Class Modern Comfort vil komme til forhandlerne i slutten av august.

Tekst og foto: Bjarne Eikefjord for Bobilverden.no
og Bobil- og CaravanMagasinet

Bobilverden.no samarbeider med Bobil- og CaravanMagasinet om å dekke presentasjonen av nye modeller hos en rekke produsenter. Dette samarbeidet gjør at vi kan dekke flere nyheter enn vi ellers ville hatt mulighet til.
Del dette med andre:

  9 comments for “Speialutviklet Mercedes-chasiss til ny Hymer B-klasse

  • Hva norsk pris blir kjenner vi ikke til, men i Tyskland koster halvintegrert fra 70 000 euro og helintegrert fra 82 000 euro.

 1. Hei!
  Denne Hymeren ser veldig interessant ut !
  Ønsker derfor tilsendt Brosjyre på Hymer B bygget på Mercedes som beskrevet ovenfor!

  Med vennlig hilsen
  Frank E Jakobsen

  • Redaksjonen har dekket dette som en nyhetssak. Ønsker du ytterligere opplysninger og brosjyrer bør du kontakte en forhandler.

 2. Hm.. Likte ikke mye opplysningen om framhjuldrift på MB Sprinter nå. Håper derfor å motta gode argumenter for dette. Til min glede ser jeg at vi som elsker dieselmotor nå kan senke skuldrene, MB har løst oppgaven med dieselmotor som mer enn tilfredsstiller alle krav. Jeg ønsker alle opplysninger og brosjyre om 580 delintegrert. Hvordan blir modellen tilpasset norske avgifter? Godkjente Soveplasser opp mot godkjente sitteplasser? Godkjent for 4 sitteplasser?

  • Redaksjonen har dekket dette som en nyhetssak. Ønsker du ytterligere opplysninger bør du kontakte en forhandler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *