Spar 10000 på ferjeforskudd med lang bobil

Ferjetakstene er satt ned med 20 prosent fra 1. april på grunn av koronasituasjonen. En annen gledelig konsekvens er at forskuddet for bobiler (og andre biler) reduseres dramatisk gjennom sommeren.

Midlertidig lavere pris på riksveiferjene. Foto: Knut Randem.

Som privatkunde får alle bilister 50 prosent rabatt på kjøretøyprisen dersom man inngår en avtale om AutoPASS-ferjekonto. Forutsetningen for å få rabatten er å innbetale et forskudd som betalingen tas av. Forskuddet brukes altså opp ved ferjereiser og må fylles på før det er tomt for å få rabatten.

Forskuddet i klasse 1, kjøretøy inntil 8 meter har vært kr 3600, og i klasse 2 fra 8,01 til 17,5 meter har det vært kr 14 300. Fra 8. april er disse forskuddene satt ned til henholdsvis kr 1200 i klasse 1 og til kr 4800 i klasse 2. For den som reiser mye får det kanskje ikke så stor betydning, men den som ikke bruker opp forskuddsbeløpet gjennom en sommer blir det utestående beløpet betydelig mindre enn det tidligere har vært.

Det er Tor Henriksen, styremedlem i Norsk Bobilforening som gjør oss oppmerksom på denne nyheten, som de fleste trolig ikke har fått med seg.
– Jeg har forhørt meg med AutoPass-ferje som bekrefter at det lavere forskuddsbeløpet gjelder både ved ny avtale og ved påfyll når konto nærmer seg tom, forteller Henriksen. Foreningen har spesielt tatt opp det urimelig store forskuddsbeløpet i klasse 2 med transportkomiteen på Stortinget.

Må ha brikke før du inngår avtale
Privatkunder kan knytte to kjøretøy til en rabattavtale. Det vil si at man kan knytte to kjøretøy til ett forskuddsbeløp. Forskuddsbeløp blir beregnet utifra det kjøretøyet som ligger i høyeste takstgruppe.

Når du sier opp avtalen får du tilbakebetalt det beløpet du ikke har benyttet.

Det er viktig å huske at å ha en AutoPASS brikke (eller andre brikker i EasyGo-samarbeidet) så får du en lav rabattsats på 10 prosent. For å få halv pris på ferjeturene må det inngås egen avtale om AutoPASS-ferjekonto. Legg også merke til at ferjesambandet Moss – Horten har eget regulativ.

De lavere forskuddene gjelder på nye avtaler og fornyinger fram til og med 30. juni 2020, forteller Henriksen. Det er like lenge som de lavere ferjeprisene. Du finner mer informasjon og kan inngå avtale på autopassferje.no.

Oppdatert 18. og 24. juni 2020: Informasjon om sluttdato for senket forskudd er fjernet fra autopassferje.no. Det framgår fortsatt at ordningen med nedsatt forskudd er midlertidig. Se vår oppdatering her.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverdne.no

Les også50 prosent rabatt på ferger om du har fergekonto

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *