Sør etablerer seg i nord

Det blir langt mellom avdelingene i Sør Caravan. De siste årene har de vært etablert i Lillesand. Nå utvider de med en avdeling overraskende langt nord.

I disse lokalene åpner Sør Caravan, avdeling Bjerkvik om kort tid. Foto: Privat.

Det blir nesten 170 mil å kjøre mellom deres to avdelingen når Sør Caravan om kort tid åpner sin avdeling i Bjerkvik i Narvik kommune. Bjerkvik ligger ved E6 der E10 tar av mot Lofoten, Vesterålen og for eksempel Harstad.

Sør Caravan AS ble etablert i 2019 av Rune Røinås og har nå 18 ansatte. Røinås har bakgrunn fra tidligere Sørlandets caravancenter. Omsetningen for det relativt nye selskapet har økt bratt til nesten 185 millioner kroner i 2021. Proff.no vurderer lønnsomheten som «meget god» og både likviditet og soliditet regnes som «tilfredsstillende».

Åpner i november
Om bare noen få uker åpner den nye avdelingen i Bjerkvik, men den store åpningsfesten må kanskje vente til våren.

Caravan Sør, avdeling Bjerkvik får Kjell Sørensen som avdelingsleder. Røinås forteller at han har 20 års bransjeerfaring fra blant annet Ferda og før det Bobilnord.

– Hva er tanken bak denne etableringen? Det blir da veldig langt mellom avdelingene deres?
– Det var en mulighet som dukket opp. Vi har en del kunder nordover og Bjerkvik har en strategisk plassering for å dekke Nord-Norge. Norge er jo et langt land, konstaterer Røinås.

I Lillesand selger Sør Caravan nye bobiler fra Carthago, La Strada, Hobby, Eura mobil, Benimar, Knaus, Challenger og Morelo. Hvilke merker de skal selge som nye i Bjerkvik kan ikke Røinås si så mye om ennå. Alle avtalene er ennå ikke på plass, men det er nærliggende å anta at det ikke blir andre merker enn de som selges i Lillesand, bekrefter han.

Inntil avtalene om salg av nye bobiler kommer på plass vil avdelingen konsentrerer seg om å selge brukte bobiler og bobiler i kommisjon.

Forsiktig og gradvis åpning
Når dette skrives pågår arbeidene med å klargjøre utstillingslokalene slik at salget av brukte bobiler kan komme i gang i slutten av november. Innendørs er det plass til minst seks bobiler og det er god plass utendørs. Utstyrsbutikken åpner før jul og på nyåret kommer verkstedet på plass. Dette blir et rent bodelsverksted, forteller Røinås.

Per i dag er det to ansatte i Sør Caravan, avdeling Bjerkvik, men innen våren blir det fire, fem ansatte, avslutter Røinås.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  7 comments for “Sør etablerer seg i nord

  1. Fantastisk, nu treng æ ikkje kjør så langt førr å få sørvis på bobilen! Håper de kan ta sørvis på alle mærka, og ikkje minst at de har god kaffe!

  2. Velkommen skal de være! Gleder meg, håper de kan montere airbags på Carthagoen min, hadde vært deilig med laaav bil!

  3. Har god erfaring med avdelingen i Lillesand og kompetansen til ansatte der. Røinås vet hva han gjør, så dette blir nok topp.

  4. velkommen til bjerkvik.
    Dette trenger vi her når FERDA forlater oss.
    Veldig glad for Kjell fortsetter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *