Sommerstemning i bobil langs løypene

Årets løypekart i Tour de France.

Vi begynner å komme etter i Norge, men fortsatt er Tour de France den store opplevelsen i bobil. I år går starten i Düsseldorf 1. juli og er innen rekkevidde av langt flere nordiske bobilister enn tidligere år.

Tour de France trekker hvert år tusenvis av bobiler som kranser løypene som bølgende bånd av bobiler parkert på de mest kreative måter. De beste plassene i motbakkene, ved spurtpunktene underveis og ved start/mål blir ofte okkupert tidig. Ja flere dager i forveien er de ivrigste på plass.

Du kan gjerne kjøre inn i løypa tidlig på dagen (før veiene stenges), men da får du bare med deg litt av stemningen. Da må du også regne med å få en plass hvor hastigheten på sykkelistene er høy – på flatmark eller i utforbakker. Det å overnatte i løypa gir mange muligheter til å treffe og snakke med entusiaster fra hele Europa. Alle er ikke sykkelentusiaster, men entusiaster er de.

Den første etappen i år er bare en liten runde rundt Düsseldorf 1. juli og er bare 14 km lang. Den er som en oppvarming før den andre etappen også starter i Düsseldorf og går til Liege i Belgia. Start på neste etappe er sjelden i foregående dags målby. Tredje etappe starter dermed i Verviers og går inn i Frankrike til Longwy.

Her har bobilene samlet seg dagen før Tour de France kommer. På løpsdagen kom flaggene fram og fargela bobilene. Foto: Knut Randem.

Løypa følger så det østlige Frankrike ned til Chambery hvor løpet går i mål 9. juli. Deretter flyr hele ”sirkuset” over til Dordogne hvor et par etapper bringer touren ned til Pau 12. juli og inn i Pyreneene. Så litt nordover før løypa går østover til de sørlige alpene. Deretter vendes nesa mot Middelhavet før touren ender opp i Marselle hvor det kjøres en individuell runde 22. juli. Derfra flyr igjen hele ”sirkuset” igjen en lang strekning. Denne gang til Montgeron og siste etappe inn til Paris hvor målgang er 23. juli.

Med 21 etapper på 23 dager skal det godt gjøres å få med seg to etapper etter hverandre, men er du ivrig nok og planlegger godt kan du få med deg mange etapper. For den som ikke er så sykkelinteressert, men heller vil oppleve stemningen er en eller to etapper tilstrekkelig til å gi nye opplevelser.

Ekstern lenke: Se detaljer om etappene her

Del dette med andre:

  1 comment for “Sommerstemning i bobil langs løypene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *