Det er egentlig nokså rart at man kan ha det fint på denne plassen som også har kjøleskap, senger, toalett, salong, barskap, tallerkener, vinglass og fire hjul samt to voksne beboere.
Et leserinnlegg av Yngvar Halvorsen
Vi har tidligere hatt båter, som kanskje har vært mindre, så man tilpasser seg. Alt er jo der i bobilen. Vi blir guidet fint helt inn på ferga fra Helsingborg til Helsingør av en ipad og bombrikka betaler for oss. Ferga tar kun kort tid, men vi rekker å ta en rød pølse med rundstykke ved siden av på ett pappbrett med masse sennep og ketchup. Det ultimate danske måltidet. Alle som har vært i Danmark har sikkert spist dette. Hva er det for noe dette med at pølserundstykke ligger ved siden av pølsa? Pølsa skal jo opp i rundstykke og så med tilbehøret på toppen, i Norge i hvert fall.
Flott by Helsingør og campingen der er grei den. De fleste venter på ferga eller har nettopp kommet fra Sverige. Hvorfor går de fleste rund og later som alle andre er gjennomsiktige? På bobilplassene hilse da de aller fleste på hverandre – bortsett fra alvorlige tyskere og belgiere.
Et par dager med øsende regnvær blir brukt til tur på borgen og i byen. Helt ytterst på en brygge ved sjøfartsmuseet ligger en slepebåt som entusiaster har brukt 32 år på å sette i stand. I dag er den en av to dampbåter som blir fyrt med kull i Danmark, så ta en tur om bord å se, eller bli med på en tur.
Målet i år var Sjælland, hovedsakelig langs kysten da vi pleier å ligge i båthavnene. Der er det som regel fine bobilplasser.
På Sjælland blåser det mye mindre enn på vestkysten så det blir litt varmere å ferdes der. Hornbæk og Gilleleje har ingen bobilplasser som vi fant, men det var små fine fiskelandsbyer med yrende sommerliv.
Ved Frederiksværk Sejlklubb var det fire fine bobilplasser og her traff vi de første norske i bobil. Hyggelige naboer og fint sted med røkeri og restaurant. Og med kort sykkelvei inn til byen.
Når mann ligger sånn stille med utsikt over vannet så skulle mann jo invitert naboene over til å ha det hyggelig sammen. Nei, vi sitter på hver vår side og ved hvert vårt bord. Kanskje de andre også ville ta en prat sammen? De fleste på bobilplassene tar hensyn til hverandre og ved ti tiden blir det stille og mørkt i bilene.
Hundested er en liten by med mye liv langs kaiene. Her er det restauranter, kunstutstillinger, sandslott og mange hyggelige mennesker. Her traff vi et hyggelig par fra Drammens-kanten som vi pratet mye med de to dagen vi var der. Men man må jo videre til flere små og store steder og til slutt endte vi opp i en liten havn med plass til fem biler, Markbæk lystbåthavn.
Og her traff vi de som vi lå sammen med i Hundsted samt to svenske par og et par fra Stryn. Da tenkte jeg at her på denne lille plassen kunne vi jo ikke sitte ved hvert vårt bord så jeg inviterte alle til felles bespisning på brygga klokka 19. Noe så hyggelig, med vennskapelig mobbing av nordmenn og svensker mens vi spiste ute i sommerkvelden sammen.
Vi har dratt rundt i Europa med bobil i flere år og de fleste oppfører seg fint og plager ikke naboen. Bortsett igjen fra tyskere og belgier som absolutt må stå en annen vei med bobilen slik at vi må dele tre meter bredde med dem.
Etter klokken elleve blir det rolig på plassene, men i år opplevde vi noe som får oss til å vurdere fremtiden med bobil.
Det skrives entusiastisk om at nå er det flere unge bobilkjøpere. Selvsagt er det fint at noen syns at det er en fin ferieform, men til nå har det stort sett vært voksne som er i bobilene på bobilparkeringene i Europa. De fleste vet hvordan man skal ta hensyn til hverandre der, men de unge ser ikke ut som de gjør det.
Flere ganger i år har vi ligget sammen med bobilfamilier med to, tre små barn som spiller fotball og leker rundt bobilene. Kanskje de ville hatt det bedre på en campingplass enn på en grusplass ved kaia.
Flere vi har snakket med vurdere å selge bilene om denne trenden fortsetter på bobilparkeringene, og ja de fleste er voksne og har hatt bobil lenge.
For en sommer med besøk i mange hyggelige danske byer og alle de hyggelige folkene man treffer der. Dansker er joviale og hyggelig og prisnivået er fint selv med en meget svak norsk krone. Vi opplevde å spise på en sjøkro der et smørrebrød kostet kr 15 og det gjorde ølflaska også, snapsen kostet jo hele kr 20.
Vi kommer tilbake, men vil vurdere hvem vi står sammen med.
.
.
.
.
.
.
.
“Sommeren i Danmark på 6000 x 2260 cm”
Er dere klar over hvilken størrelse dette er? Tror nok cm bør byttes med mm 🙂
Ha, ha, ja så blind kan man bli. Takk!
Rettet nå.