Sommerarbeidene starter igjen på Haukelifjell

15. juni starter Statens vegvesen for alvor med årets sesong med tunnelarbeider på E134 Haukelifjell. Det blir kolonnekjøring og trafikkregulering fram til 15. oktober.

Også i år blir det ventetid på kolonner over E134 Haukelifjell. Foto: Lars Helge Rasch.

Statens vegvesen starter 15. juni sin andre sesong på oppgraderingen av tunnelene på E134 over Haukelifjell. I år blir det arbeider i Vågslid- og Haukeli-tunnelen i tillegg til arbeider utenfor Svandalsflona rasoverbygg.

– I fjor hadde vi en økning av trafikken på E134 Haukelifjell med ti prosent i forhold til 2019. På grunn av pandemiforskrifter med oppfordring om å feriere i Norge venter vi minst like stor trafikk i sommer, skriver etaten i en pressemelding.

Statens vegvesen oppfordrer derfor trafikantene til å planlegge turen og forberede seg på litt venting. Det er ikke mulig å forutsi hvordan trafikken blir, men tar høyde for at det kan bli ventetider rundt en time.

I år benyttes friteksttavler i Haukeligrend og Røldal til å fortelle hvor lang ventetid det er på fjellet dersom det skulle oppstå spesielle situasjoner. De varsler hvis det er mer enn en times venting.

Vågslidtunnelen
Fra og med 15. juni blir tunnelen stengt for all trafikk mellom kl 23.00 og kl 10.00. Lette kjøretøy inntil totalvekt 3,5 tonn kan kjøre på omkjøringsvegen over tunnelen, mens kjøretøy over 3,5 tonn kommer gjennom tunnelen med kolonnekjøring mellom kl 10.00 og kl 23.00. Arbeidene i Vågslidtunnelen skal etter planen bli ferdige i løpet av 2021. Vågslidtunnelen er 1,6 km lang.

Haukelitunnelen
Denne tunnelen blir stengt hele døgnet. Det er omkjøring på den gamle Haukelivegen over Dyrskar. Kolonnekjøring for alle kjøretøy. Arbeidene i Haukelitunnelen skal etter planen ferdigstilles i 2022. Haukelitunnelen er 5,7 km lang.

Svandalsflona
Dette er et 500 meter langt rasoverbygg. Arbeidene vil bli tilpasset de øvrige arbeidene, men primærarbeidene er planlagt i 2021.

Kjøretøy inntil 3,5 tonn kommer over fjellet hele døgnet med kolonnekjøring. Vegen er stengt mellom kl 23.00 og kl 10.00 for kjøretøy over 3,5 tonn. De har oppstillingsplasser på hver side av arbeidsområdet.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *