Som ventet: Hymer blir amerikansk

Hymer blir amerikansk. Foto: Knut Randem.

Bransjen har lenge ventet på at Hymer-familien skulle sluttføre forhandlingene med sine interesenter. Nå er det klart at amerikanske Thor Industries kjøper Hymer.

Bobilverden.no omtalte i mars 2018 Hymer-familiens ønske om å enten la seg børsnotere eller å selge hele eller deler av virksomheten. Allerede da var det klart at amerikanske interesser var inne i bildet.

I forbindelse med omtalen av joint-venture-avtalen med kinesiske Loncen for et par uker siden kunne vi også bringe opplysninger om at det amerikanske selskapet Thor Industries skulle være interessert i å overta en majoritetsandel i EHG (Erwin Hymer Group). Thor Industries er mindre kjent i Europa, men de er verden over kjent for sine karakteristiske Airstream campingvogner og store bobiler. I USA og Canada skal de ha en markedsandel på 48 prosent.

Sammen blir Thor Industries og EHG verdens største produsent av fritidskjøretøy.

Store summer
Kjøpesummen er på 2,1 milliarder EUR – om lag 21 milliarder norske kroner. Oppgjøret skjer delvis i kontanter og egenkapital (aksjer). Det betyr at Hymer-familien fortsatt vil delta i den videre driften i EHG, heter det i dagens pressemelding fra partene.

EHGs toppsjef Martin Brandt skal fortsatt leder Erwin Hymer-konsernet. Han skal rapportere direkte til Thor Industries administrerende direktør Bob Martin.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Hymer, litt kinesisk og mye amerikansk?
Les også: Hymer er solgt. EHG-eierne får 1,7 milliarder mindre for selskapet

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *