Sølvbryllup med Mercedes

Det er 25 år siden Carthago startet sitt samarbeid med Mercedes-Benz Sprinter. Det var med alkovemodellen Carthago Mondial.

Det er i år 25 år siden Carthago startet samarbeidet med Mercedes. Her representert ved Mondial. Foto: Carthago.

I 1995 mente Carthago at de presenterte overklassen blant bobiler med Mondial. Stjernen i grillen skulle vise hva den sofistikerte bobilen sto for.

I dag er det chic c-line og chic e-line som fører samarbeidet videre, og Carthago bedyrer at samarbeidet kommer til å fortsette.

– Det er noen ekte Sprinter-entusiaster blant kundene våre, forteller Bernd Wuschack, direktør for salg, markedsføring og kundeservice hos Carthago.

– Dette var tilfelle allerede for 25 år siden da den imponerende Carthago Mondial ble introdusert. Med aluminiumsandwich, oppvarmet dobbeltgulv, et senket bakre oppbevaringsrom og bunnsolid utstyr hadde det allerede mange av funksjonene i Carthagos DNA.

Etter Mondial er det produsert mange Carthago-bobiler på Mercedes, for eksempel M-Liner som den første integrerte bobilen fra Carthago, Opus og senere chic.

Inn i sølvjubileet går Carthago blant annet med denne chic e-line. Foto: Carthago.

I dag kombineres Mercedes-Benz Sprinter med AL-KO hos Carthago.
– Gjennombruddet kom med den nye Sprinter. Med AL-KO lavramme betyr det at bobiler med komplett Carthago Premium DNA er tilgjengelig, sier Wuschack og skryter uhemmet av dagens modeller på Sprinter.

Ekteskapet fortsetter
I forbindelse med sølvjubileet sier Wuschack at den vellykkede reisen Carthago og Mercedes har gjort sammen vil fortsette.
– I framtiden vil enda flere Carthago-kunder kunne kjøre på ferie bak en stjerne, sier han.

Han sier ikke noe om Fiat og Iveco, men Carthago kommer ganske sikkert til å fortsette som bigamist.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *