Solifer feirer 50 år med ny jubileumsmodell

Årets 50-års jubileumsmodell fra Solifer. Foto: Solifer.

Årets 50-års jubileumsmodell fra Solifer. Foto: Solifer.

I 2014 feirer Solifer 50 års jubileum og feirer med spesialmodellen Solifer Finlandia 715 S. For å understreke de 50 årene blir de 50 første solgte modellene nummerert. Ekstriørets design er unikt for Finlandia 715 S og er inspirert av dekoren på Solifers campingvogner, som skal ha fått en positiv respons for sin moderne stil.

Som sine søsken i Finlandiaserien byr Solifer Finlandia 715 S på en rekke fordeler både i funksjon og design.

Jubileumsmodellen er utstyrt med Solifers eget jubileumsmerke. Foto: Solifer.

Jubileumsmodellen er utstyrt med Solifers eget jubileumsmerke. Foto: Solifer.

Planløsningen er TR LB, som betyr at den helintegrerte bobilen har et stort bad helt bakerst og to separate enkeltsenger foran dette. Totalt er det fire soveplasser i bilen når vi også regner med de to i senkesengen foran.
Sittegruppen er l-formet og i kjøkkenet er det tre bluss gasskomfyr, stort kjøle- og fryseskap samt oppvaskkum.
Det er tilgang til to oppbevaringsrom fra utsiden av bilen.
Solifer opplyser at dette er Nordens mest solgte planløsning de tre siste årene, og venter derfor at denne bobilen vil gjøre suksess.

– Solifer Finlandia 715 S passer perfekt til både besteforeldre som reiser med barnebarna og barnefamiler som søker en økonomisk bobil med god plass både i bad og oppholdsrommene. Vi tro denne modellen vil tiltrekke seg førstegangskjøpere fordi de her får veldig mye bobil for pengene. Dessuten kan den kjøres på et ordinært førerkort, sier Rune Finkelsen, produktansvarlig i Solifer, Mobile Living.

Finlandia 715 S vil koste fra kr 849000. Da er den unike jubileumspakken inkludert. Fra denne pakken kan det nevnes klimaanlegg i førerhuset, komforstoler, skinnkledd ratt, ryggekamera og Heki takluke. I tillegg har bobilen vannbåren varme fra Alde og 5,5 meter markise. Dieseltanken er romslig med 90 liters kapasitet. Det er LED-belysning i bodelen, myggdør, elektriske vindusheiser og en hel del annet utstyr.
Modellen kan også leveres med større motor (148 PS) og automatgir mot et tillegg på hhv kr 15000 og 20000.

Tak og gulv er glassfiberforsterket og beskytter derfor mot skader av for eksempel hagl. På undersiden beskytter glassfiberen mot steinsprut og rustangrep. Veggene består av vanntett glassfiber og aluminium som hindrer fuktinntrengning. Innenfor denne overflaten er det benyttet XPS som er et høyverdig isolerende materiale, som både har en glatt overflate, er vannavisende og stabil. I stedet for tre benyttes PU-lister for montering av innredningen. Dette skal gjøre at risikoen for fukt minimeres og at bobilen gis en optimal beskyttelse mot ytre påvirkning, sier Solifer.

Finlandia 715 S er bygget på Fiat 2,3 MJT; 130 PS.

Det er romslig i Solifers Finlandia 715 S, jubileumsmodellen. Foto: Solifer.

Det er romslig i Solifers Finlandia 715 S, jubileumsmodellen. Foto: Solifer.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *