Snart vinterstengt på flere Nasjonale turistveger

Aurlandsfjellet og Gamle Strynefjellsvegen er allerede stengt og flere stenges på kort varsel. Ni av de nasjonale turistveiene går over fjell med vanskelige kjøreforhold.

Galme Strynefjellsvei er nå bare åpen for to og firbeinte. Foto: Werner Harstad/Statens vegvesen.

De atten nasjonale turistvegene byr på flotte kjøreturer fra Finnmark i nord til Jæren i sør. Ni av strekningene går over fjell med vanskelige brøyte – og kjøreforhold. Disse vegene blir derfor vinterstengt. Når strekningene stenger, vurderes forskjellig fra veg til veg. Under følger statistikk for når de ulike vegene har vært åpne de siste ti årene.

Statistikk for vinterstengte turistveier siste ti år. Klikk for større bilde.

Selv om en turistveg er åpen kan rasteplasser og utsiktspunkt likevel være stengt. Mange rasteplasser driftes ikke på vinteren og ferdsel på disse plassene kan utgjøre en risiko. Det melder Statens vegvesen i en pressemelding.

Halvparten av de nasjonale turistvegene holder åpent hele året. Ta turen til Nasjonal turistveg Rondane, en strekning omkranset av fjelltopper dekket med kritthvit snø. Opplev Atlanterhavsvegen i ruskete høstvær, se sola som henger lavt på himmelen over Jæren eller nordlyset som flammer over de nasjonale turistvegene i nord. Nasjonale turistveger byr på flotte kjøreopplevelser også vinterstid, reklamerer Statens vegvesen.

Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen kan være en flott, men rufsete kjøreopplevelse. Foto: Hans Håset/Statens vegvesen.

Vil du vite om en av de nasjonale turistveiene er vinterstengt kan du følge med her (ekstern lenke) eller på trafikkmeldingene fra Statens vegvesen.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *