Snart kan du vippse i hele Norden

Irriterende, ikke sant, å ikke kunne bruke Vipps når du er på bobiltur i et av nabolandene? Det blir det ganske snart en delvis endring på.

Vipps sprer seg i Norden.

Vipps har blitt en dominerende betalingsmåte i Norge, og bobilplasser, campingplasser og butikker aksepterer glatt Vipps som betalingsmetode.

På bobilplasser fører dette ofte til problemer for bobilister fra andre land når Vipps er eneste betalingsmåte. Nå skal problemet reduseres.

Danskene har sin MobilePay og svenskene har sin Swisj. De har ikke kunnet utveksle betalinger. Det sier seg selv at dette ikke er normalt i land som har så tett kontakt over grensene, men noe er i ferd med å skje.

Vipps og MobilePay ble fusjonert i 2022. I mars ble 4,5 millioner dansker flyttet over på ny plattform – en plattform som skal brukes i hele Norden. Dermed ble 11,5 millioner brukere i Norge, Finland og Danmark samlet. Finland tok i bruk den nye plattformen i januar.

– Hvis alt går som planlagt, kan du vippse på tvers av Norge, Danmark og Finland før sommeren, og så planlegger vi for at Sverige kommer ganske raskt etter, sa Vipps MobilePay-sjef, Rune Garborg i mars.

Nå bekrefter kommunikasjonssjef Caroline Lunde i Vipps overfor Bobilverden.no at kjøreplanen holder.

Det skal åpnes for vippsing mellom personer (ikke person til bedrift) i Norge, Danmark og Finland før sommeren, bekrefter hun. Datoen vil hun ikke ut med nå, men det er ikke lenge til sommeren.
Vippsing i Sverige blir ikke mulig før utpå høsten, forteller hun.

At det ikke blir mulig å vippse mellom person og bedrift kan være en begrensning for større anlegg og profesjonelle drivere. Mindre aktører bruker ofte personlig Vipps til å ta betalt for for eksempel bobilplass. Større aktører har som regel flere muligheter for betaling. Uansett blir det enklere å hjelpe hverandre over grensene når det butter i betalingsmulighetene.

Oppdatert 19.06.24:
Fra i dag kan du vippse mellom privatpersoner i Norge, Danmark og Finland. Mens tjenesten i første omgang virker mellom private brukere, blir det snart også mulig å betale med Vipps hos butikker og organisasjoner i Danmark og Finland som tilbyr betaling med Vipps MobilePay. 

Overføringene vil koste fire prosent av det beløpet du skal sende, denne kostnaden er tydelig angitt i appen. Det vil også vises hva en overførsel omtrentlig koster i din egen valuta. I tillegg kan banken legge på et valutapåslag, som når man bruker bankkortet sitt i utlandet. Det koster ingenting å motta pengene. Det vil fortsatt være gratis å vippse til venner og familie innad i Norge, skriver Vipps i en pressemelding.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *