SMS-varsel når fjellovergangen eller veien må stenges

Skal du på bobiltur i helgen, eller skal ut å reise før jul, kan det være du møter vinteren. Husk at du kan få SMS-varsel hvis din fjellovergang eller vei må stenges på grunn av dårlig vær.

Så fort en stengning er registrert som trafikkmelding hos Statens vegvesen, vil du som abonnent få et varsel. Tjenesten er gratis. Foto: Henriette E. Busterud, Statens vegvesen.

– Tjenesten er svært enkel å bruke, forklarer Bjørn Laksforsmo, direktør for Drift og vedlikehold i Statens vegvesen.

– På www.vegvesen.no/fjelloverganger kan du enkelt abonnere på SMS-varsling for den eller de strekningen(e) du ønsker. I tillegg til fjellovergangene, gjelder tjenesten også for værutsatte veier som ofte blir stengt på grunn av vanskelige vær- og føreforhold. Tjenesten gjelder for i alt 107 veistrekninger.

Beskjed når veien stenger og åpner igjen
Flere steder i landet har allerede fått snø, mens andre steder fortsatt venter på vinteren. Selv om det er bart og tørre veier i lavlandet, kan det likevel være vinter til fjells.

– Vi i Statens vegvesen gjør alt vi kan for å holde veiene åpne for fri ferdsel året rundet, men på vinterstid kan været gjøre det umulig. Når vi må innføre kolonnekjøring eller stenge en vei, er det for å ivareta din sikkerhet. Det kan skje på kort varsel, forklarer Laksforsmo.

Hvis du som trafikant abonnerer på SMS-varsel, vil du få en SMS hvis veien må stenge eller det innføres kolonnekjøring, og du vil få informasjon om forventet varighet. Du mottar et nytt varsel når veien er åpen igjen.

Du kan bestille varsling for så mange strekninger du vil, og tjenesten er gratis. SMS-varslingen er aktiv frem til du melder deg av. På vegvesen.no kan du også se om fjellovergangen er åpen, lese trafikkmeldinger og sjekke værforholdene direkte fra webkamera.

Slik fungerer SMS-tjenesten
Som abonnent får du varsel straks stengningen registreres som en trafikkmelding hos Statens vegvesen. På www.vegvesen.no/fjelloverganger registrerer du ditt eget telefonnummer før du får tilgang til en meny med alle strekningene som tilbys.

– Vi vet at god trafikkinformasjon og en mest mulig forutsigbar reise er viktig for trafikantene. SMS-varslingen kan derfor være en nyttig tjeneste, sier Laksforsmo.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *