Slutt på kort-tvang i Sverige, innfører gratis camping-ID

De svenske campingplassene tilknyttet Camping Key Europe (CKE) har vært svært restriktive og krevd at du har hatt CKE-kortet ved innsjekking. Nå oppheves dette påbudet. En egen camping-ID innføres isteden.

CKE-kortet – her kombinert med medlemskort i Norsk Bobilforening.

Mange campinggjester har på svenske campingplasser vært nødt til å kjøpe et CKE-kort ved innsjekking for å slippe inn på campingplassen. Om de da ikke har kjøpt kortet på forhånd.

Nå frafaller Svensk Camping (SCR) dette kravet for sine medlemsplasser. Men de vil fortsatt vite hvem du er og innfører en egen camping-ID. Camping-ID er gratis og kan utstedes av campingplassene tilsluttet SCR, beskrives det på camping.se.

SCR ønsker nå å utvikle flere fordeler knyttet til kortet og regner med at mange likevel ser fordel med å kjøpe CKE-kortet i form av rabatter, forsikring og annet.

Svenskene skaper usikkerhet
CKE-kortet er et europeisk samarbeid som omfatter en lang rekke europeiske land og totalt 2500 campingplasser.

I Norge er det NHO Reiseliv som representerer kortet. Campingansvarlig Jan-Henrik Larsen sier til Bobilverden.no at i Norge er kortet fortsatt i utgangspunktet obligatorisk, men at medlemmene har en svært variert praksis. De fleste aksepterer en manuell innsjekking uten kortet.

– Svenskene ser ut til å utvikle en egen pakke med fordeler knyttet til kortet. Vi er nå i en brytningsfase i utviklingen av kortet og er interessert i å se de erfaringene svenskene gjør. I neste måned skal det være et styremøte i CKE og vi regner da med å kunne fortelle mer om hvordan kortet vil utvikle seg. I Norge vil det uansett fungere som før i år. Hva som skjer neste år, vet vi ennå ikke, sier Larsen.

SCR tar 160 svenske kroner for kortet mens det i Norge koster kr 130. Medlemmer i Norsk Bobilforening og Norsk Bobil- og Caravanclub får kortet for kr 100 med organisasjonens logo på kortet. For Norsk Bobilforening fungerer CKE-kortet også som et alternativt medlemskort.

Det norske CKE-kortet funger i alle landene knyttet til ordningen, forsikrer Larsen. Du trenger derfor ikke den nye svenske camping-ID om du har CKE-kortet. CKE-kortet bestilles på campingkeyeurope.no hvor du også kan lese mer om kortet.

CKE-kortet kan også lastes ned som en app der du vanligvis henter dine app-er. Den heter da ”Camping Key” eller ”My Camping Key”. Vi har prøvd app-en, men i dag ser den ikke ut til å gi andre fordeler enn at du har medlemskortet på telefonen isteden som et plastkort.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Slutt på kort-tvang i Sverige, innfører gratis camping-ID

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *