Slutt på bompenger over Tresfjorbrua på E136

I morgen avsluttes bompengeinnkrevingen på Tresfjordbrua og Vågestrandstunnelen på E136 i Møre og Romsdal. 400 millioner kroner bevilget over statsbudsjettet dekker den siste finansieringen.

Fra fredag 15. januar kl. 12 blir det gratis for bilistene å kjøre over Tresfjordbrua. Foto: Adobe Stock/A. Aleksandravicius.

– Dette er gode nyheter for bilistene. Med bompengeinntektene og dette tilskuddet er prosjektet ferdig nedbetalt. Regionen har fått en flott og trygg veistrekning som knytter folk sammen, sier Marius Maske, administrerende direktør i Vegamot.

Veiprosjektet på strekningen E136 mellom Tresfjord i Vestnes kommune og Åndalsnes i Rauma kommune har resultert i en rassikker vei som har bedret framkommelighet, miljøforhold og trafikksikkerhet, i tillegg til raskere transport mellom Østlandet og Sunnmøre og deler av Romsdal, skriver selskapet i en pressemelding.

Behold brikken i bilen
Fredag 15. januar kl. 12 avsluttes bompengeinnkrevingen på denne stekningen, men bilistene – ikke minst bobilistene – oppfordres av bomselskapet Vegamot til å beholde sin AutoPass-brikke ettersom den gir rabatt i de fleste bomanlegg i Norge.
I tillegg får bobiler over 3500 kg som kjent personbiltakst når de har brikke. Brikken kan også knyttes til AutoPass Fergekonto, som kan gi halv pris på de fleste fergestrekninger.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Du «må» ha én bombrikke, men ikke flere

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *