Slutt på bompenger i Stordalstunnelen

Bompengeinnkrevingen for Stordalstunnelen i Vestland ble avsluttet fredag 15. januar. Staten har lagt 90 millioner skattekroner i ekstra nedbetaling på bordet.

Nå er det slutt på bompenger i Stordalstunnelen på E134. Illustrasjonsfoto: Henrik Jonassen/SD

I statsbudsjettet for 2021 ble regjeringspartiene enige med FrP om 90 millioner i tilskudd til bompengeprosjektet E134 Stordalstunnelen i Vestland. På grunn av disse ekstra midlene ble innkrevingen ved Stordalstunnelen avsluttet fredag 15. januar 2021.

Bompengeinnkrevingen i bomstasjonen ved Eljarvik i Etne kommune ble videreført fra bomprosjekt E134 Åkrafjorden som ble nedbetalt i 2014.

Innkrevingen startet 1. november 2014 og skulle etter planen avvikles i 2023. Den resterende bompengegjelden på drøye 90 millioner kroner ble slettet som følge av at bompengeselskapet nå har fått et tilskudd som gjør det mulig å kunne avvikle bompengeinnkrevingen mye tidligere enn planlagt.

– E134 på strekningen Lauareid–Håland–Bakka hadde svært dårlig standard med en smal og svingete vei. Stordalstunnelen har gitt trafikantene bedre fremkommelighet og trafikksikkerhet, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *