Slik sjekker du om du trenger nye sommerdekk

Våren er her og med den er det på tide å få sommerdekkene på bilen. Det viktigste å sjekke er om dekkene dine duger en sommer til.

Det er viktig å ha godt mønster i dekkene. Særlig på våte veier i regnvær. Uten godt mønster klarer ikke dekkene å få vannet unna godt nok og faren for vannplaning øker. Foto: Colourbox.

Lovkravet til mønsterdybde på sommerdekk er minimum 1,6 millimeter, men NAF mener dette er litt for snaut og anbefaler minst tre millimeter mønsterdybde.

– Mønsterdybden sjekker du enkelt med en mønsterdybdemåler, rådgir Nils Sødali NAF.
– Mange dekk har også en innebygd slitasjevarsler som du kan bruke for å se om dekket er innenfor lovkravet eller ikke, fortsetter han.

Det er viktig å ha godt mønster i dekkene. Særlig på våte veier i regnvær. Uten godt mønster klarer ikke dekkene å få vannet unna godt nok og faren for vannplaning øker.

– Gode dekk er svært viktig for trafikksikkerheten. De er den kontakten du har med bakken og da må de være gode, sier NAF-rådgiveren.

I tillegg til mønsterdybden er det lurt å sjekke om dekkene har skader og om de har blitt slitt skjevt.

– Er dekkene dine slitt skjevt har de enten blitt kjørt med feil dekktrykk eller det er noe galt med hjulstillingen og hjulvinklene på bilen, forklarer Sødal.
– Da kan det være lurt å ta bilen på en hjulstillingskontroll så du får sjekket om alt er i orden, avslutter han.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *