Slik rengjør du grillen før sommeren

Ikke klargjort grillen for årets sesong enda? Gi grillen litt kjærlighet med en skikkelig vårrengjøring.

En ren grill holder lengre og gir bedre mat, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat. Foto: MatPrat.

– Har grillen din stått ubrukt siden fjorårets grillsesong er en vask lurt, både for grillens levetid og ikke minst for smakens skyld, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat.

Hansen, som selv griller ute 5-6 ganger på en god uke, gir sine beste rengjøringsråd for å gå en ny smakfull sesong i møte.

1. VASK UTSIDEN GODT
– Spray med kjøkkenspray over kald grill, og la såpen virke i rundt ett minutt, før du bruker en svamp eller fuktig klut for å få av flekkene. Skyll godt med vann, og tørk over med en klut eller papir. Har du ekstra tøffe flekker kan du ty til ovnsrens. Grillprodusentene har også egne vaskemidler som passer til din grill.

2. FÅ RISTENE RENE
Invester i grillbørste
– For å få ristene rene lønner det seg å investere i en skikkelig grillbørste. Det finnes mange typer børster på markedet. Finn en som passer din grill. Det er lettere å børste bort matrester fra risten når den er varm. Gjør det rett etter at du er ferdig med å grille. Skulle du glemme å gjøre ren grillen etter grilling kan du løse det med å varme opp grillen skikkelig før du begynner å legge mat på grillen.

En grillbørste bør være en ledsager til hver grilling. Foto: MatPrat.

Eller vask på andre effektive vis
– Noen grillrister får plass i oppvaskmaskinen, og kan gjerne vaskes der. Det går også å bruke en vanlig kjøkkenskrubb på kalde rister om man ønsker det. Har du gassgrill lønner det seg å løfte av ristene og skrape godt på brennerne eller beskytterne over brennerne. Bruk gjerne hageslangen for å spyle vekk alle såperester og smuss på utsiden av grillen. Svi alltid av grillen før bruk etter en skikkelig vask.

3. BILPOLISH GIR BLANK GRILL
– Bilpolish er faktisk veldig godt egnet for å gi griller med emaljert overflate en blank og fin overflate som er lett å holde ren. Har grillen rustfrie detaljer, så bruk en chromrens eller duraglitt som er bilpleieprodukt, eventuelt stålull, for å fjerne rust og skitt og få den blanke overflaten tilbake. Det finnes også egne sprayer fra grill-leverandørene til disse formålene.

4. SJEKK SLANGEN PÅ GASSGRILLEN
– Hvis du har gassgrill, sjekk slangen hvis den er over to, tre år gammel. Gå over og se om den er morken eller du finner noen sprekker. Små lekkasjer i slangen kan gjøre at grillen ikke fungerer optimalt og kan bli farlig å bruke.

5. DEKK TIL GRILLEN
– Dekk grillen til med et trekk når grillen ikke er i bruk. Da er grillen enklere å holde pen, og du forlenger levetiden til grillen din.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *