Slik kan vinterferien tilbringes i Norge

Det er snart vinterferie, og i den forbindelse har Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet utarbeidet nasjonale anbefalinger om hvordan ferien kan planlegges og gjennomføres på en smittevernfaglig forsvarlig måte.

Handle før du reiser og hold avstand også på tur, sier helseministeren.

– En ferie kan være et etterlengtet avbrekk for denne tøffe tiden vi er i nå. Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har derfor utarbeidet noen nasjonale anbefalinger vi alle bør følge, slik at vi unngår at smitten stiger igjen. Vi kan ikke ta ferie fra smittevernrådene, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Det anbefales ikke å reise utenlands, blant annet fordi faren for importsmitte er høy.
– Det vil være i strid med våre reiseråd å dra til utlandet i ferien. Risikoen er for høy. Både for å bli smittet, men også på grunn av endringer i tiltakene i landene du besøker og muligheten for å kunne komme tilbake. Fly innstilles, og regler i ulike land endrer seg raskt, sier Høie i en pressemelding.

De generelle nasjonale anbefalingene gjelder også i vinterferien. Husk å holde deg hjemme hvis du ikke er frisk. Test deg så snart som mulig hvis du tror du er smittet. Grunnleggende smittevern med god håndvask, god avstand til andre og få nærkontakter er veldig viktig uavhengig av hvor man tilbringer ferien.

Bobil og camping
Regjeringen skriver at du kan reise på hytta eller hotell i vinterferien. Det kan neppe bety annet enn at en rullende hytte er akseptert dersom du følger de øvrige rådene fra helsemyndighetene; Handle før du reiser, ikke oppsøk steder med mange mennesker og følg smittevernrådene fra hjemkommunen din dersom de er strengere enn i kommunen du besøker. Husk en meter avstand også når du er på tur – ta praten utendørs.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *