Slik fikser du nytt førerkort rett på nett

Nå trenger du ikke reise på trafikkstasjonen hvis du mister førerkortet eller skal fornye det, men kan fikse det enklere og rimeligere selv på vegvesen.no.

Du kan fornye førerkortet på nett. Enklere og billigere.

– I løpet av et vanlig år er det 180 000 fornyelser. Alle som fyller 80 år må fornye førerkortet med en oppdatert helseattest, og de som kjører tunge kjøretøyklasser må fornye sin helseattest hvert femte år. I tillegg kommer de 80.000 som har meldt førerkortet mistet, sier Synnøve Vebostad i Statens vegvesen.

I sum blir det et betydelig antall nye førerkort hvert eneste år. Og for å gjøre det enklere for alle de som før måtte ta turen til nærmeste trafikkstasjon, har Statens vegvesen laget en egen selvbetjeningsløsning der både erstatningskort og fornyelser kan fikses enkelt, sikkert og trygt på vegvesen.no.

Flere eldre bilførere
– Dermed slipper du å måtte forholde deg til åpningstider og reisevei, og kan heller ordne det selv når det passer deg. Unntatt første gang du skal ha førerkortet, da – da må du nok fortsatt komme til oss og bestå oppkjøringen, sier Vebostad.

Førerkort er en viktig del av en digital satsing fra Statens vegvesen siden antall årlige fornyelser er forventet å øke kraftig som følge av høyere alder i befolkningen.

Spar penger ved å gjøre det selv på nett
I tillegg til tid er det også penger å spare på å ordne fornyelsene selv på nett. På vegvesen.no koster det 145 kroner, mens prisen er over det dobbelte om man møter opp på trafikkstasjon.

Rent praktisk foregår det slik at Statens vegvesen varsler om behovet for fornyelse tre måneder i forveien. Deretter må du få en helseattest fra legen som bekrefter at helsekravene for å inneha førerkort er oppfylt. Denne sendes Statens vegvesen, og så fort den er registrert vil du motta et varsel om at førerkortet kan fornyes på vegvesen.no.

– Vi opplever at dette er blitt en populær selvbetjeningsløsning, med snart 130 000 førerkort som er bestilt på nett enten for å fornye eller erstatte et som er mistet, sier Synnøve Vebostad i Statens vegvesen i en pressemelding.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  1 kommentarer til “Slik fikser du nytt førerkort rett på nett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *