Slik blir Flekkefjords bobilcamp

Det har vært usikkerhet om framtiden til bobilplassen i Flekkefjord. Ulike eierforhold, byggeplaner og en reguleringsplan har gitt noen utfordringer.

Innen neste sommer kan området nederst i bildet være inkludert i bobilplassen. Foto: Alan Billyeald.

Bobilplassen i Flekkefjord har vært utrolig populær. Selv med et forholdsvis stort antall plasser har det ofte vært fullt i helger og i sommersesongen.

Bobilverden.no skrev i februar om den usikre framtiden for bobilplassen. Skulle den bli større, mindre eller bestå slik den er? I april kunne vi fortelle at plassen ble drevet videre uten at det var en gyldig leieavtale for plassen. Nå faller brikkene på plass.

Det er to ulike eiere av grunnen, byggeplaner og en reguleringsplan som krevde dispensasjon for videre drift. Nå ser det ut som om plassen kan oppgraderes og utvides med 15 plasser.

De besøkende i bobil har vært velkomne i byen. De har sørget for mer liv i gatene og omsetning i butikker og restauranter. Næringssjef Hans-Egill Berven ser fram til å tilby mer plass slik at flere kan ha glede av byen.

Alt er ikke helt i boks ennå, men det er så sikkert som det kan bli. Kommende uke behandles en disposisjonssøknad for videre drift av bobilplassen fram til sommeren 2027. Søknaden anbefales av rådmannen.

– Vi er ikke ferdig forhandlet med den ene grunneieren, men det begynner å falle på plass. Han er innforstått med at vi søker om dispensasjon for fortsatt bruk av nåværende område pluss en utvidelse, sier Berven.
Grunneier får en vei ut av dispensasjonen dersom det blir aktuelt å realisere byggeplaner i løpet av de fem årene.

Bystyret ønsket å utvide bobilplassen før sommeren 2020. Nå er det politikerne i utvalg for samfunn som behandler saken om få dager. Med den velvillige holdningen kommunen har hatt til bobilplassen vil det være svært overraskende om de sier nei.

Utvidelsen av plassen er delen øverst til venstre. Illustrasjon: Sweco/ Flekkefjord kommune.

Plassen tegnes om og utvikles
Berven synes utviklingen er spennende og sier at de nå skal utvikle plassen og parken slik at den blir enda bedre.

I tråd med de nye brannvernreglene blir det 4 meter sikkerhetsavstand mellom bobilene. Det vil redusere antallet bobiler på den gamle plassen noe, men økningen på nytt område vil mer enn kompensere for dette.
– Vi håper å få plass til de som nå må kjøre forbi når plassen er full, sier Berven.

Havnefronten skal utvikles og blant annet en bocciabane skal få plass i første rekke. Utvidelsen av plassen blir opparbeidet med asfalt.

Det skal også bli bedre kontroll med hvem som står på bobilplassen. Berven forteller at de om sommeren har hatt et svinn på 10-15 prosent. Ikke alle har levd opp til tilliten de vises og «glemmer» å betale.

Berven forteller at de skal løse dette med å sette opp en bom slik at bare de som betaler slipper inn og ut. Dersom det er teknisk mulig vil han også koble bommen til hjemmesiden slik at besøkende kan se om det er plass på bobilplassen før de kjører inn i byen. Kanskje kan det bli en løsning med mulighet for å bestille plass et par dager i forveien, antyder Berven, men dette vil han drøfte med Bobilforeningen.

Om alt går som det skal, regner han med at alt er på plass innen neste sommer.

Oppdatert 18.11.22: Det er inngått avtale med grunneierne og det tas sikte på at utvidet plass skal stå klar til 2023-sesongen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les mer herPlaner godkjent. Nå starter utvidelsen av bobilplassen

Del dette med andre:

  4 comments for “Slik blir Flekkefjords bobilcamp

 1. Anbefaler ikke forhåndsbestilte plasser, det oppstår ofte misforståelser og sure bemerkninger.
  Hvis dere får gjennomført sjekk av antall ledige plasser før innkjøring vil jo dette gi bedre oversikt for begge parter. Plassen er kjempefin og sentrumsnær.

 2. Veldig bra å se velviljen til bobiler i Flekkefjord kommune fra de lokale politikerne. Her har f.eks. Stavanger kommune mye å lære, der er bobiler stort sett bare ansett som en plage som jages fra plass til plass uten noen form for tilrettelegging. Bobileiere bidrar til liv i gatene og omsetning i sentrum!

  Jeg mener og at en forhåndsbestilling er fint hvis det fungerer, det vil og gi forutsigbarhet som er bedre enn bare å se om det er ledige plasser “akkurat nå”.

  Så synes jeg det er svært skuffende å se at det tillitsbaserte systemet ikke fungerer og at så mye som 10-15 % “glemmer” å betale for oppholdet. Det er usolidarisk, uetisk, og de opptar plasser fra de som faktisk betaler oppholdet men som må kjøre videre fordi det er fullt.
  Shame on you….

 3. Vi besøger dejlige Norge 2 -3 gange om året og holder ind i Flekkefjord når vi kommer fra færgen og igen inden vi kører til færgen fra nord. Fint med fremsynede politikere der skaber gode muligheder for besøgende og dermed god omsætning for butikker og restauranter. Gennem årene er Flekkefjord ligesom at komme hjem.

 4. Det blir fint med en oppgradering, og bedre merkede plasser. Har aldri forstått vitsen med de parallelle stripene på midtområdet der biler ofte blir stående inneklemt med bord og markiser i hytt og pine. Forhåndsbestilling forutsetter et system og nummererte plasser, men det hilses velkommen hvis det fungerer.
  At så mange dropper betalingen er skuffende, men er vel også uttrykk for manglende kontroll. Det er tross alt en parkeringsplass som skal drives og kontroll av det er det mange som har kunnskap om.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *