Slanker, utvikler og fornyer

Dethleffs Trend T6857. Foto: Dethleffs.

Dethleffs Trend T6857. Foto: Dethleffs.

Dethleffs gjør endringer i så godt som alle sine modellserier i 2014. De tar konsekvensen av situasjonen i mange europeiske land og slanker programmet sitt, men uten at det får vidtrekkende konsekvenser for valgmulighetene kundene har. Mange av endringene skjer i utvendig og innvendig design. Også emblemet på Dethleffs bobiler endres på 2014-modellene.

I kompakt-klassen utgår Globe S-serien og erstattes av Trend i en alkove og en halvintegrert versjon.

Advantage under syv meter
Advantage-modellene har gått gjennom en total forvandling. De kompakte bobilene på opp til syv meter fås nå kun i tre alternative og velkjente plantegninger i T- og I-modellene. De har alle hvite glatte plater utvendig og med den moderne lyse møbeldekoren Cypress Villa og det nye interiøret Solana i beige med et brunt/kremfarget mønster på ryggputene.

Som standard er Advantage-modellene utstyrt med flere attraktive pakker og utstyr, melder Dethleffs. Inkludert i prisen er 2,3l motor med 130hk, GFK-tak, aluminiumsfelger, flere takluker, myggnettdør, flatskjerm, sykkelstativ, markise og mye mer. 190 l kjøleskap med fryseboks og kjøkkenvifte er også standard. Det er også sikkerhetsutstyr som ABD, ESP, airbag til passasjer, ryggekamera og elektrisk oppvarmede sidespeil.
Den minste Advantage-modellen er bare 6,36 meter lang. Alle er 2,87 høye og har en tillatt totalvekt under 3500 kg.

Endret design for Magic Edition

Dethleffs Globe 4. Foto: Dethleffs.

Dethleffs Globe 4. Foto: Dethleffs.

Magic Edition har festet sin posisjon som en fast del av Dethleffs program. Også denne serien har blitt slanket. Magic Globe 4 T har gått ut og Magic Edition T og I tilbys kun i en svart og en hvit versjon. Globe 4 finnes nå kun som en selvstendig modellserie, som har fått en utvendig og innvendig oppgradering.
Serien har ikke bare blitt slankere, den har også blitt lettere på grunn av sin lettvektskonstruksjon.

Magic Edition får endret utvendig design og endret interiør. Dusjrommet blir nytt og romslig med dreievegg og mange treflater og lyskilder.
Den nøttefargede møbeldekoren Noce Padano kombineres i interiøret med tekstiler i White Edition og skinn i Black Edition.
På grunn av den lette konstruksjonen er det spart inn 70 kg i T-modellene og hele 135 kg i I-modellene.
Magic Edition kan leveres med Alde gulvvarme, vifte i kjøkkenet og digitalt Truma-panel.
Utvendig har den nye I-fronten trekk fra Evan og Globebus. T-modellene har den typiske T-fronten med LED kjørelys. Alle modellene får et flerdelt og mer reparasjonsvennlig bakstykke.
I Skandinavia tilbys kun kampanjemodellene Scandinavian Magic med de respektive utstyrspakkene for Black og White Edition.

Dethleffs Black Edition I. Foto: Dethleffs.

Dethleffs Black Edition I. Foto: Dethleffs.

Nytt i 2014-serien er at det nå kommer en Esprit T/I modellserie, som tilsvarer Advantage fra 2013. Den er bygget på høyt rammechassis fra AL-KO. I tillegg en Esprit Comfort T/I/A med dobbelt gulv, som tilsvarer Esprit fra 2013 og bygget på AL-KO lavrammechassis.

I Premium-klassen utgår I-modellene slik at Globetrotter XXL kun finnes som alkove-modeller i 2014-utgaven.

Egen Norway Edition videreføres
I 2014 tilbyr Dethleffs to kompakte Norway Edition kampanjemodeller. Det er Globebus I 2 med dobbeltseng og I 4 med enkeltsenger. Interiøret er holdt i den lyse tredekoren Calva Apfel i kombinasjon med beige på overskapene. Du kan velge mellom to ulike kombinasjoner av sitte- og ryggputer.
Begge disse modellene leveres med 2,3l motor og forsterkede fjærer på forakselen samt aluminiumsfelger og utvendige glatte plater i titansølv samt flere utstyrspakker. Markise, sykkelstativ, elektrisk gulvvarme, Truma Combi E og støtteben bak følger også med. Vekten holder seg under 3500 kg.

Alle modeller leveres i 2014-serien blant annet med solid GFK-tak, ekstra 230 v stikkontakt i garasjen og ved sittegruppen samt ESP og ASR antispinn og bremseassistent. Dessuten er madrassene i alle modeller nå i kaldskum med 15 cm tykkelse.
Dethleffs 2014 får det nye emblemet og linjer som i følge Dethleffs skal understreke det dynamiske utseendet.

(basert på pressemeldinger fra Dethleffs)

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *